Zoeken in deze blog

donderdag 21 januari 2016

Bananenijs

Het vriest. Flink ook. Misschien toepasselijk, vandaag maak ik namelijk ijs. Als ontbijt. Ik hoor jullie denken, Emma, ijs hoort niet bij het ontbijt, dat is ten eerste voor in de zomer, en dan eet je het al helemaal niet bij het ontbijt. Jullie hebben helemaal gelijk. Maar dat is ijs waarin suiker, veel suiker, verwerkt is. In dit ijs zit vrijwel geen suiker. Natuurlijke suiker uit de banaan ja. Maar dat zijn goede suikers.

Ik maakte dus bananenijs. Simpelweg door twee bananen in stukken te snijden, in een boterhamzakje te deponeren en in de vriezer te droppen. Slaap een nachtje, doe je bevroren stukjes vervolgens samen met een scheutje melk, amandelmelk, in je blender, shaken maar, en misschien even geduld hebben, ik wel, want mijn blender is al op leeftijd. Maar het resultaat is de moeite waard.
Een prachtige, ijskoude, romige, bananen/swirl.

Een heerlijk, koud ja dat wel, ontbijtje. Maar winter of niet, ik eet, hoe tegenstrijdig het ook klinkt, gewoon ijs bij het ontbijt. Doen jullie met me mee? Bananenijs is alleen al lekker en natuurlijk ontzettend gezond, dat moet ook even gezegd worden, maar het wordt nóg lekkerder wanneer je je bakje ijs opfleurt met fruit, vers of uit de diepvries en andere lekkere toevoegingen. Zo voegde ik ook nog kokosvlokken toe. Wat een vrolijk begin van de ochtend wordt het dan. Benieuwd naar het recept? Hieronder heb ik 'm voor jullie! Bon apétit !


Bananenijs

Voor twee porties
  • twee bevroren in stukjes gesneden bananen
  • 100 milliliter amandelmelk
  • kokosvlokken
  • fruit naar eigen voorkeur
Bereidingswijze
Snijd de bananen in stukjes en doe deze in een boterhamzakje in de vriezer. Doe deze de volgende ochtend samen met de amandelmelk in de blender en blend dit tot een mooie bananenswirl. Dien dit op in een bakje en strooi hier kokosvlokken over en je favoriete fruit. Ik gebruikte diepvriesvruchten.

Bon apétit!

17 opmerkingen:

  1. Ziet er echt heel lekke uit, zegt een niet- bananenliefhebber!
    Liefs,
    Elles

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is lekker! Ik doe er zelf ook vaak cacao door heen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh jummy, dat ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt echt heerlijk! En ziet er ook lekker uit. Maar ik moet nu echt niet denken aan ijs hihi mij te koud! Misschien lekker voor als het zonnetje weer eens gaat schijnen! -x-

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Snap ik heel erg, ik vind het persoonlijk wel lekker! Iedereen zijn smaak!

      Verwijderen
  5. Oeh lekker, ik maak dit ook vaak met bevroren aardbeien erbij, aardbei-banaanijs! Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met aardbei erbij, dat ga ik ook heel snel eens uitproberen!! Thanks voor de tip!

      Verwijderen
  6. Bananenijs is zo verrukkelijk! Ik heb het een paar keer in de zomer gegeten, maar eigenlijk kan het ook gewoon in de winter natuurlijk. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bananenijs is zo verrukkelijk! Ik heb het een paar keer in de zomer gegeten, maar eigenlijk kan het ook gewoon in de winter natuurlijk. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh ja zoiets heb ik ook wel eens geprobeerd, heel lekker! Alleen in de winter ben ik toch niet zo van het ijs, maar in de zomer vind ik dit heel erg handig en lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Waauw het ziet er echt ontzettend lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ziet er lekker uit, zeg! Moet ik ook echt snel eens gaan proberen. Alleen stamt onze blender uit de prehistorie...

    BeantwoordenVerwijderen