Ooit gehoord van Tony's Chocolonely? Die luxe chocolade repen met allemaal verschillende varianten? Daar droom ik al helemaal bij weg. En het liefst, stiekem, eet ik die grote reep dan he le maal in mijn eentje op. Het heet niet voor niets Tony's ChocoLONELY, geef ik mezelf als excuses.
Het werd hoog tijd om eens zelf zo'n decadente chocolade reep te maken. Ik ben dol op de combinatie zeezout en chocolade, dus dat ging er sowieso op. En toen struinde ik even onze voorraadkastjes door en vond ik twee hele dikke maatjes van mij. Pecannoten en cranberry's. Ik wist zeker dat deze schatte-petatten het samen ook goed gingen doen in mijn chocolade reep.
Eigenlijk kwam het idee om mijn eigen chocoladereep te fabriceren heel spontaan. Ik bakte namelijk moorkoppen voor mijn vaders verjaardag, en ik had veel en veel te veel chocolade gesmolten. Toen moest ik natuurlijk snel handelen. Ik stortte de hele mikmak op een met bakpapier beklede bakplaat en strooide daar m'n ingrediënten over heen. En wat pakte dit cadeautje lekker uit.
Benieuwd naar het recept? Hieronder heb ik 'm voor jullie neergeschreven! Bon apétit!
Mijn eigen chocolade met pecan en cranberry
Ingrediënten voor 1 reep
- 200 gram melkchocolade
- 50 gram pecannoten
- 50 gram cranberry's
- 3 theelepels grof (zee)zout
Bereidingswijze
Bak de pecannoten op een met bakpapier beklede bakplaat voor maximaal 5 minuten op 200 graden. Roer af en toe even door.
Smelt dan de chocolade in de magnetron. Doe dit op zo'n 600 graden, en zet 'm telkens op 1 minuut. Roer tussen de minuten door goed door. Verdeel de gesmolten chocolade over een met bakpapier beklede bakplaat. Als je een echte strakke reep wilt kun je de chocolade het best in een vorm gieten, ook bekleed met bakpapier. Hak de geroosterde pecannoten, niet te fijn. Strooi de pecannoten, cranberry's en zout over de nog vloeibare chocolade.
Smelt dan de chocolade in de magnetron. Doe dit op zo'n 600 graden, en zet 'm telkens op 1 minuut. Roer tussen de minuten door goed door. Verdeel de gesmolten chocolade over een met bakpapier beklede bakplaat. Als je een echte strakke reep wilt kun je de chocolade het best in een vorm gieten, ook bekleed met bakpapier. Hak de geroosterde pecannoten, niet te fijn. Strooi de pecannoten, cranberry's en zout over de nog vloeibare chocolade.
Laat de chocolade voor zo'n 2 uur helemaal afkoelen en hard worden op een koude plek. Hak de chocolade daarna in brokken en dan is het helemaal af.
Bon apétit!
Ziet er lekker uit. En helemaal niet moeilijk om te maken :)
BeantwoordenVerwijderenNee, heel makkelijk zelfs !
VerwijderenWat een lekker recept, ga ik ook eens proberen. Cause who doesn't love chocolate?
BeantwoordenVerwijderenZeker doen Sarah!
VerwijderenZiet er zeker lekker uit! Leuk recept! -x-
BeantwoordenVerwijderenDankjewel Marsha!
VerwijderenOh jummy, ik krijg spontaan trek!
BeantwoordenVerwijderenLeuk recept Emma! Lijkt me echt heel erg lekker! Het is zo makkelijk! ��✨��
BeantwoordenVerwijderenAh, thanks Bart!! Inderdaad heel erg makkelijk!
VerwijderenWat een goed idee! Wij zijn ook verslaafd aan chocolade ^^
BeantwoordenVerwijderenDankjulliewel!
VerwijderenOeww, dat ziet er echt heerlijk uit! :D *slaat blogpost op*
BeantwoordenVerwijderenHihi, dankjewel!
VerwijderenOh wat een leuk idee! Zo zie je maar , de leukste en lekkerste ideetjes hoeven niet ingewikkeld te zijn.
BeantwoordenVerwijderenPrecies, soms zijn de simpelste ideeën het lekkerst!
VerwijderenHmm dat ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenDankjewel Angelina !
Verwijderenjaja...chocolade: i love it!
BeantwoordenVerwijderenmooi recept emma en als chocolade freak ga ik dit toch wel eens maken
liefs
Leuk ! Ja het is echt verrukkelijk ;)
VerwijderenIk zag 'm net op je instagram voorbij komen en had niet verwacht dat het zo makkelijk zou zijn. Echt wel tony's-waardig gewoon :) Ik zou het zelf met pure chocolade maken. Fijn receptje!
BeantwoordenVerwijderenMet pure chocolade lijkt het me inderdaad ook ontzettend lekker!
Verwijderen