Zoeken in deze blog

Over Emma Julia

Heehoi, welkom op mijn blog vol heerlijke recepten! Ik ben Emma Timmerman. Ik ben 20 jaar en ik zit in het eerste jaar van mijn studie antropologie in Utrecht.
 Ik ben deze blog gestart omdat ik ontzettend graag kook, en op deze pagina wil ik jullie een kijkje laten nemen in mijn leven. Hoe het koken begon, en wie ik nu eigenlijk ben !

Ik begon al op vroege leeftijd met kokkerellen, rond mijn 8e jaar. Deze gerechten begon ik te delen op mijn eigen websites. Ik denk dat ik een jaar of 9 moet zijn geweest toen ik mijn eerste eigen website bouwde.

Deze sites hield ik vaak niet goed bij en na verloop van tijd raakten ze in vergetelheid en maakte ik weer een nieuwe aan.

Ik kookte recepten precies volgens de bereidingswijze. Ik maakte veel gerechten uit de Allerhande, maar later ook veel van Jamie Oliver en Rudolph van Veen. Twee grote helden van mij.

Ik maakte bijna nooit iets twee keer, ik wilde toen al altijd nieuwe dingen uitproberen, een eigenschap die ik nog steeds met me meedraag.

Ik maakte vanaf dat ik het me kan herinneren foto’s van mijn zelfgemaakte gerechtjes. Vaak onscherp en met flits. Maar óveral moest een foto van gemaakt worden.


Sinds mei 2014 blog ik met enige frequentie op dit blog; Emma Julia. En wat haal ik hier veel plezier uit. Waar ik eerst recepten uit de Allerhande of kookboeken klaarmaakte en op de foto zette, bedenk ik nu mijn eigen recepten helemaal zelf, die ik met jullie, mijn lieve trouwe lezers, deel. En ik ben hier nog láng niet klaar mee!

Als ik terugkijk naar mijn eerste blogposts zie ik dat ik veel vooruit ben gegaan. Ik ben meer waarde gaan hechten aan echte goede foto’s en ik merk dat ik hier nog steeds grote stappen mee maak.

Daarnaast ben ik veel kritischer geworden en gooi geen recepten meer online waar ik niet helemaal tevreden over ben.


Emma Julia staat voor verrassende en originele recepten. Ik maak (bijna) nooit een recept twee keer. Ik wil gewoon altijd iets nieuws uitproberen. Een combinatie die niet zo voor de hand liggend is.
Maar wél heel erg lekker.

Ik vind gezond eten ontzettend belangrijk, maar ik deins niet terug voor grote hoeveelheden suiker in recepten. Ik probeer een mooie balans te vinden tussen gezond eten en af en toe ook gewoon lekker genieten van een grote caloriebom. 

Meer over mij
Even wat meer achtergrondinformatie over mij neertikken, want het is wel zo leuk om the girl behind the blog een beetje te kennen.
Ik heb een grote zus van 22 en een klein zusje van 17. En een hele lieve papa en mama.

Naast koken ben ik een fanatieke tennisster, ik doe graag aan toernooien mee en ben altijd wel in voor een spelletje.

Ik houd ook ontzettend van hardlopen, maar ik heb soms moeite om hier tijd voor vrij te maken, ;).
Ik ben dol op lezen, schrijven, tekenen en fotograferen.

Ik werk nu al zo'n 1,5 jaar in een café en daar geniet ik van het bedienen van gasten, bar staan en ook lunchgerechten maken in de keuken waar ik enorm ben gegroeid.


In september 2018 ben ik begonnen met de studie culturele antropologie in Utrecht waar ik sinds maart 2019 ook een kamer heb weten te vinden. Ik geniet met volle teugen van het studentenleven en heb hele fijne vrienden en familie om me heen die me gelukkig nog genoeg herinneren aan dit blog zodat ik hier ook weer wat meer tijd voor maak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten