Het beslag is heel wat dikker dan het beslag van de alledaagse pannenkoek, en daardoor hoef je geen speciale pannen te gebruiken om een mooie ronde vorm te creëren, dat doen ze van zichzelf al. Een eetlepel beslag in de pan en je krijgt een prachtig rond pannenkoekje. Te lekker bijna om met iemand te delen! Maar als je iemand blij wilt maken, doe het dan goed! Serveren met fruit, poedersuiker of ahornsiroop. Maak het net zo feestelijk als jij lekker vind!
Overigens zijn deze american pancakes ontzettend fotogeniek, heerlijk om foto’s te schieten, een plaatje om te zien dan ook! Hieronder het recept! Bon apétit!
American pancakes
Ingrediënten voor 1 persoon
- 1 ei
- 40 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 milliliter melk
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel suiker
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan.
Splits het ei. Klop het eiwit met de hand stijf, zodat je het boven je hoofd kan houden, dat kun je gerust proberen.
Zeef het bakmeel boven het eigeel. Klop de melk erdoor zodat je een glad beslag krijgt. Roer de kaneel en suiker hierdoor.
Spatel het eiwit door het beslag.
Schep telkens met een eetlepel een hoopje beslag in de hete pan. Ik haalde er 6 pannenkoekjes uit. Bak de pannenkoekjes aan beide goudbruin. Serveer met poedersuiker, ahornsiroop of blauwe bessen.
Bon apétit!
mmmm...zo wil ik ook wel eens ontbijten
BeantwoordenVerwijderenliefs
Hee, ik zocht dit recept, want ik ben nu alleen thuis, en ze waren heerlijk! x
BeantwoordenVerwijderenZe waren echt zalig echt thanks voor deze heerlijke recept.
BeantwoordenVerwijderenIk ga dit echt vaker doen.