Zoeken in deze blog

zondag 27 december 2015

Boekweitpannenkoekjes met appel

Een heule tijd geleden kocht ik een, nee zelfs twee pakken boekweitmeel bij de biologische afdeling van de supermarkt. Ik gooide dit door verscheidene bakrecepten, maar dit pakte niet zo goed uit. Tot mijn tante eergisteren met een wonderschoon idee kwam. Zij had er laatst pannenkoekjes van gebakken, en toen besloot ik dit ook maar te doen.
Maar niet zomaar pannenkoekjes, ik verwerkte hier flinterdunne plakjes appel in. Ik ben daar zelf erg dol op, en al helemaal met een snuf kaneel erbij. Verrukkelijk.
Voor wie net als ik geen idee heeft wat boekweit is, hier een korte uitleg. Boekweit is een kruidachtige plant waar korrels aan zitten die veel lijken op graankorrels. Het is daarentegen geen graan en daarom is boekweit glutenvrij. Het is dus een ideale vervanger in bijvoorbeeld brood.
En kan dus ook goed in pannenkoekjes. Heerlijk voor op een vakantie of weekendochtend waarin je zin hebt in lekker ontbijtje. Hieronder heb ik het recept voor jullie! Bon apétit!
Voor de oplettende lezer onder jullie, ik heb een nieuwe camera, een Canon EOS 1200D, om precies te zijn. ;) Zien jullie het verschil?

Boekweitpannenkoekjes met appel

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 150 milliliter melk
  • 75 gram boekweitmeel
  • 1 theelepel vanille-essence
  • snufje zout
  • snuf kaneel
  • 1 appel
Bereidingswijze
Verwarm een koekenpan op het vuur. Schil de appel en snijd deze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in flinterdunne plakjes. Ik gebruikte hiervoor een dunschiller.
Klop de eieren los in een kom en voeg hier de melk, meel, vanille-essence, zout en kaneel bij. Verwarm een klont boter in de koekenpan. Bak drie pannenkoekjes per keer. Leg hier plakjes appel in. Herhaal dit tot het beslag op is.
Heb je net als ik wat appel over, dan kun je de appelstukjes nog kort bakken in de warme pan en dan serveer je ze bij de pannenkoekjes. Serveer verder nog met wat basterdsuiker en kaneel.

Bon apétit!

6 opmerkingen:

  1. Dit klinkt heerlijk. Tot nu heb ik nog alleen hartige pannenkoeken gemaakt met boekweit, volgend jaar dit maar eens proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk! Wij maken ze vaak met banaan.

    Liefs, Elbrich

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk recept! Ik maak ook vaak boekweitpannekoeken

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oeh, ik ben gek op pannenkoeken, boekweit en appel, dus dit is echt een recept voor mij!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk! Omdat ik altijd al moet opletten moet met de ingrediënten lijst, en de vetten. Boekweit doet altijd goed.m

    BeantwoordenVerwijderen