Bij een verjaardag hoort gewoonweg taart. Veel taart. Heel veel taart. Goede taart. Zelfgemaakte taart.
Ik houd onwijs van citroen in baksels dus koos ik ervoor een citroencake te bakken. Maar een citroencake alleen zou saai worden, dus vrolijkte ik 'm op met zachtroze frambozenslagroom en lente-gele lemoncurd. Én heul veel mooie toppings die ik naar eigen zinnen over de taart strooide en gooide. Tja, het is immers mijn verjaardag, mijn taart dus mijn feestje. En mensen die me kennen weten dat ik niet graag binnen de lijntjes kleur, ik ben lekker chaotisch. Deze taart weerspiegelt dat enigzins.
Afgezien van dat mag de taart er zeker zijn. Zeker met de o zo prachtige cijfers 17 erop gelegd, want ik zit nog in de periode van mijn leven dat ik blij ben dat ik een jaartje óúder wordt en steeds dichter bij het getal 18 kom en dat ik me eindelijk volwassen mag noemen én auto mag rijden.
Bij een verjaardag horen cadeau's. Nu hoop ik vandaag cadeautjes te ontvangen, máár ik heb ook een cadeautje voor 3 van jullie. In samenwerking met Telefoonhoesjestore mag ik namelijk 3 telefoonhoesjes weggeven. Telefoonhoesjesstore biedt goedkope telefoonhoesjes aan in alle soorten en maten. Zo mocht ik een mooi Ipad mini 4 hoes of Ipad pro hoes, zodat je tijdens het koken van een lekker recept van Emma Julia je Ipad niet hoeft te prutsen, maar hij gewoon stevig op z'n beentjes staat!
Wat moet je doen om te winnen? Like de facebookpagina van Telefoonhoesjestore én van Emma Julia én laat een reactie op dit bericht achter met een geldig e-mailadres zodat ik je kan benaderen wanneer je hebt gewonnen! De winactie duurt tot en met 28 maart en dan zal ik dinsdag 29 maart een gelukkige winnaar kiezen.
Tof of niet? Hieronder deel ik dan óók nog het recept van mijn ideale verjaardagstaart! Bon apétit!
Citroentaart met frambozenslagroom en lemoncurd
Ingrediënten
Voor de cake
- 3 eieren
- 50 gram zachte boter
- 8 eetlepels kristalsuiker
- 200 milliliter melk
- 125 milliliter crème fraîche
- 100 gram speltmeel
- 200 gram tarwebloem
- 16 gram bakpoeder
- 2 citroenen
- 2 theelepels vanille-aroma
- snufje zout
Voor de topping
- 250 milliliter slagroom
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 40 gram frambozen
- 200 gram hazelnoten
- 3 eetlepels lemoncurd
- fruit naar keuze
- bakparels om te decoreren
Bereidingswijze
Cake
Verwarm de oven voor op 170 graden. Rasp de citroenen en pers 1 citroen uit. Klop de eieren met de boter los. Voeg hier de suiker aan toe. Voeg hierna de melk en crème fraîche aan toe. Zeef hier de speltmeel, tarwebloem en bakpoeder boven en spatel dit erdoor. Voeg als laatste de citroenrasp + het sap van 1 citroen, vanille-aroma en een snufje zout toe. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet eventueel in met boter. Doe het beslag in de vorm en bak de cake in 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar.
Toppings
Rooster de hazelnoten voor 10 minuten in de oven op 200 graden. Hak ze wanneer ze afgekoeld zijn fijn, zet weg. Prak de frambozen helemaal fijn. Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker lobbig en klop hier de frambozenpuree doorheen.
Laat de cake wanneer hij uit de oven komt volledig afkoelen. Zodra hij afgekoeld is, snijd je hem doormidden in de breedte, zodat je twee taarten krijgt als het ware. Haal deze van elkaar af, gebruik eventueel een bord. Bekleed de onderkant van de taart met de lemoncurd en verdeel hier 1/2 van de slagroom over. Leg de andere helft weer op de onderkant en bekleed de hele cake, inclusief zijkanten, met een laagje slagroom. Versier de cake naar eigen wensen met nootjes, fruit en parels. Ga helemaal los zou ik zeggen! Ik maakte er de cijfers '17' op omdat ik 17 werd!
Laat de cake wanneer hij uit de oven komt volledig afkoelen. Zodra hij afgekoeld is, snijd je hem doormidden in de breedte, zodat je twee taarten krijgt als het ware. Haal deze van elkaar af, gebruik eventueel een bord. Bekleed de onderkant van de taart met de lemoncurd en verdeel hier 1/2 van de slagroom over. Leg de andere helft weer op de onderkant en bekleed de hele cake, inclusief zijkanten, met een laagje slagroom. Versier de cake naar eigen wensen met nootjes, fruit en parels. Ga helemaal los zou ik zeggen! Ik maakte er de cijfers '17' op omdat ik 17 werd!
Bon apétit!
Ahhh JUMMY, hij ziet er zooooo lekker uit! En de combi blauwe bessen, frambozen en hazelnoten moet ook gewoon Hemels zijn (--> ik wil dit taartje maken!)
BeantwoordenVerwijderenWat lief dankjewel!
VerwijderenSuper leuk Emma! Lekker receptje! Ik doe ook zeker mee aan de winactie! ����
BeantwoordenVerwijderenDankjewel Bart! Leukleuk!
VerwijderenLijkt me zo lekker!
BeantwoordenVerwijderenJaa, thanks!
VerwijderenZiet er heerlijk uit Emma, en nogmaals gefeliciteerd! Leuke winactie ook, ik heb net een nieuwe mobiel, dus zou mooi zijn als ik daarbij een mooi telefoonhoesje bij kan hebben (ik heb de Pikachu-hoes al op het oog, haha!) :)
BeantwoordenVerwijderenThanks Joost! Oeh, hopelijk win je !
VerwijderenHet ziet er altijd weer lekker uit!! En ik ben er blij mee dat ik vaal een proefkonijn mag zijn van je recepten :) verder heb ik geen idee hoe ik deze winactie win maar komt goed hihi
BeantwoordenVerwijderenX Charlotte
Graag gedaan Charlotte!
VerwijderenHey Em weer super mooie taart! Wel jammer dat ik hem niet echt op je b-day kon proeven maar ach er komen nog genoeg andere taarten toch? :P Ik ga hem zeker nog een keertje maken en een leuk telefoonhoesje is natuurlijk altijd welkom!
BeantwoordenVerwijderenEr komen zeker nog genoeg andere taarten :)!
VerwijderenHoi Emma,
BeantwoordenVerwijderenWat een prachtige taart! Hij ziet er verrukkelijk uit! En ja, ik wil ook graag een telefoonhoesje....
Dankjewel mam!
Verwijderen