Zoeken in deze blog

vrijdag 11 september 2015

Salade met vijgen en pancetta

Vorig jaar vierden wij onze vakantie in Italië. We verbleven een week in het schattige dorpje Capranica, dicht gelegen bij Rome, waar we in een heel mooi huis logeerden. Inclusief een heel fijn zwembad en bovendien een enorme tuin waar een heuse walnotenboomgaard aanwezig was waar je eindeloos door kon lopen. Hier stonden ook enkele vijgenbomen tussen verstopt. 's Ochtends liep ik wel eens door de tuin en plukte dan een vijg en at hem zo uit mijn hand! Dat noem ik nou vakantie.
Dit was de eerste keer dat ik deze prachtige vrucht at. Want dat is het wel, een heerlijke zachte vrucht met hele gave rode pitjes binnenin. Vijgen kunnen zo met schil gegeten worden en doen het goed in taarten, maar ook zeker in salades!
Vijgen zijn daarnaast ontzettend gezond en zitten tot de nok toe gevuld met stofjes die je tegen allerlei kwaaltjes beschermen. Vijgen helpen onder andere tegen keelpijn en hartklachten.
Heel goed passend in een gezonde salade. En omdat ik de zomer er graag nog even in wil houden, zette ik mezelf een heerlijke salade voor. Vijgen en pancetta (Italiaans spek) zijn een gouden duo. En deze hebben deze salade tot een verrukkelijk geheel gemaakt. Ik voegde nog wat tomaatjes toe en een drupje olijfolie en meer had het niet nodig. Lekker en gezond kan gewoon heel simpel zijn. Hieronder deel ik met jullie het recept! Bon apétit!

Salade met vijgen en pancetta

Ingrediënten voor 1 persoon
  • ijsbergsla
  • 1 vijg
  • 3 plakjes pancetta
  • 6 cherrytomaatjes
  • 2 theelepels zongedroogde tomaatjes
  • 1 scheutje olijfolie
  • een paar plakjes Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Was de ijsbergsla en snijd deze in stukjes. Snijd de vijgen in partjes, halveer de tomaten en scheur de pancetta in plakjes. Maak de zongedroogde tomaatjes wat kleiner Doe dit allemaal in een mooie saladekom en voeg de olijfolie en Parmezaanse kaas als laatste toe.

Bon apétit!

9 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit! Ik kan hier maar geen vijgen vinden.. zo jammer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er ontzettend lekker uit! Goed idee met die vijgen, ik gebruik ze eigenlijk te weinig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Yum, dit ziet er zoooo goed uit! Vijgen zijn echt hemels. Ik had ze gisteren in een salade met zoete aardappelen, peren, geitenkaas en citroensap. Ook een dikke aanrader!

    Liefs Judith
    http://www.myownvogueworld.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Yum, dit ziet er zoooo goed uit! Vijgen zijn echt hemels. Ik had ze gisteren in een salade met zoete aardappelen, peren, geitenkaas en citroensap. Ook een dikke aanrader!

    Liefs Judith
    http://www.myownvogueworld.com

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wat ziet dit er heerlijk uit! mooi en kleurrijk. lijkt mij ook heerlijk smaken natuurlijk :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk! Vijgen zijn inderdaad prachtig. Het is niet meteen mijn favoriete fruit qua smaak maar zeker wel om te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Looks good! Ik hou van parmezaanse kaas

    BeantwoordenVerwijderen