Zoeken in deze blog

woensdag 23 september 2015

Muffins met frambozen, witte chocolade en kokos

Tot mijn grote blijdschap verschijnt mijn favoriete serie van omroep Max sinds een aantal weken weer op de buis. Jullie raden het al, HHB (lees: Heel Holland Bakt).
Het boek van de winnaar van 2014, Menno de Koning, staat bij mij op de plank en ook ben ik grote fan van Rutger die in 2013 won en de Bakbijbel eerder dit jaar uitbracht. Als trouwe volger was ik dan ook razend benieuwd naar de nieuwe thuisbakkers die de tent zouden betreden.

Naar mijn mening is dit programma enkel te bekijken wanneer je wat zoetigheid bij de hand hebt, en natuurlijk het allerliefst zelfgebakken. Want wanneer je naar de beoordelingen van de carameltaarten kijkt, moet je toch een engeltje over je tong kunnen plassen?
Zondag, voorlopig bakdag dus. Ik maakte deze mooie cupcakes desniettemin op dinsdag, ik liep me namelijk nog te wanen in de zondagavond van half negen tot half tien.

Een primeur op mijn blog, een recept voor muffins! En wat voor recept, deze muffins bevatten framboosjes, witte chocolade én kokosvlokken! What elso do you need? Ik voegde in tegenstelling tot andere welbekende muffinrecepten weinig suiker toe, wat mij ongelofelijk goed smaakte. Ik ben van plan meer te gaan experimenteren met andere soorten meel en suiker. Denk aan speltmeel, boekweitmeel, rietsuiker en ahornsiroop als gezondere varianten. Ik verving halfvolle melk in dit recept al voor sojamelk, erg lekker maar normale melk is ook prima hoor! Sojamelk is ook ideaal door de smoothie ontdekte ik! Morgen kokosmelk proberen! Genoeg geklets, hieronder deel ik met jullie het recept voor deze beauties zoals Bas ze zou noemen! Bon apétit!


Muffins met frambozen, witte chocolade en kokos

Ingrediënten voor 12 muffins
 • 100 gram roomboter
 • 3 eieren
 • 200 gram bloem
 • 50 gram kristalsuiker
 • 200 milliliter sojamelk
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 100 gram witte chocolade
 • 50 gram frambozen 
 • 50 gram kokosvlokken
 • snufje zout
 • muffintray
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Smelt de boter op een laag vuur in een pannetje. Splits alle drie de eieren. Klop het eiwit tot mooie pieken met een garde in een vetvrije kom. Meng de bloem met de melk, suiker, boter, bakpoeder en eigelen. Spatel hier het eiwitschuim door. Hak de witte chocolade, frambozen en in stukjes. Voeg dit samen met de kokosvlokken samen met een snufje zout toe aan het beslag toe en roer dit goed door.
Vet de muffintray in en zet hier eventueel papieren vormpjes in. Ik heb dit dit keer niet gedaan, zonder papieren vormpjes vind ik ze persoonlijk veel mooier! Verdeel het beslag met twee lepels over de vormen en zet deze voor 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze gaar en goudbruin kleuren.
Laat ze kort afkoelen en haal ze dan uit de vorm.

Bon apétit!

3 opmerkingen: