Zoeken in deze blog

Huishoudelijke mededeling

Ik ben druk bezig mijn blog 'op te schonen'. Dit betekent dat relatief oude, weinig bekeken recepten die daarbij niet door mijzelf geschreven zijn van mijn site haal. Vandaar dat sommige recepten zijn verwijderd.
Dit vergt uitleg: aan het begin van mijn carrière als amateurkok nam ik recepten over, sinds een anderhalf jaar plaats ik enkel nog mijn eigen recepten online.
Op deze manier probeer ik mijn eigen authenticiteit te streven.
Maar vandaar dat sommige recepten 'verdwenen zijn'.
Excuses voor het ongemak!

P.S. Zijn er recepten die je echt mist? Stuur me een mailtje en wie weet ga ik aan de slag met mijn eigen versie !

dinsdag 12 juli 2016

Sinaasappelmuffins

Het is altijd tijd voor muffins. Het maakt niet uit hoe warm het buiten is, want ik (en met mij vele anderen) duik voor een lekker baksel toch de keuken in. Zeker voor deze verrukkelijke frisse sinaasappelmuffins.
Deze cupcakes maakte ik zonder boter. Om heel eerlijk te zijn was ik dit glad vergeten, ja dat gebeurt een beste bakker nog wel eens. Maar wat pakte dit goed uit! Je mist het totaal niet, ze zijn misschien wel lekkerder dan mét boter.
Maar de botercrème op de cakejes compenseren de absente boter in het cakebeslag. Die frosting maakt het beslist af. Het frisse van de sinaasappel heb ik met de rasp in de botercrème én het beslag gemengd en dat is een hele goede winner. Keisimpel ook, die botercrème. Evenveel poedersuiker als boter. Klop de boter eerst goed zacht, voeg steeds wat suiker toe, en your creme is ready to go! Dat recept heb ik geleerd toen ik heel kort in een bakkerij/cafeetje werkte. En daar heb ik nog steeds baat bij! Hieronder het recept! Bon apétit!

Sinaasappelmuffins

Ingrediënten voor 12 muffins
  • 150 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 ei 
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 50 milliliter melk
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram boter
  • takje munt om te garneren
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom en mix hier het zout doorheen. Klop het ei samen met de suiker, melk en crème fraîche door elkaar. Spatel dan de natte door de droge ingrediënten. Leg de vormpjes op de bakplaat of in de muffintray. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven.
Klop de boter zacht met een handmixer. Voeg in delen de poedersuiker toe en klop luchtig. Doe dit in een spuitzak met een spuitmondje. Laat de muffins compleet afkoelen. Spuit met de spuitzak de botercrème in mooie roosjes of wat je ook mooi vind op de muffins.

Bon apétit!

1 opmerking:

  1. Ik heb deze laatst gemaakt als toetje bij onze laatste bbq. Wat een heerlijk dessert!!

    BeantwoordenVerwijderen