Zoeken in deze blog

dinsdag 5 juli 2016

Aardbeienijs

Wat een lange blogstilte hier. Ik geef de schuld aan m'n afsluitende toetsweek van het jaar en de opluchting van m'n overgang naar 6 vwo in combinatie met vakantie daarna. De komende weken ga ik weer heel veel de keuken in, ik heb al vele plannen in mijn hoofd borrelen die eruit móéten en de komende weken zal ik deze ideeën laten ontpoppen op m'n blog. Zo hier een van de velen. Zelfgemaakt ijs. Eerder maakte ik al bananenijs, en nu waagde ik me aan aardbeienijs. Met slechts 2 hoofdingrediënten ben je ready to go.
Wat ik het lekkere vind aan dit ijs is dat je de verse aardbeien na het vriesproces proeft, je ziet ze ook nog eens mooi terug in het ijs en het smaakt dan ook tienduizend keer zo lekker als dan dat je het in de supermarkt koopt. Maar dat weet je natuurlijk alleen als je het zelf hebt gemaakt. ;)

IJs maken was nog nooit zo simpel. Mik de ingrediënten in de keukenmachine of blender, laat het opstijven in de vriezer, en scheppen maar! Het enige nadeel is het lange wachten, maar dat moet en zal je hiervoor over hebben want met dit aardbeien ijs haal je de zomer in huis! Laat die zonnestralen maar komen! Hieronder voor jullie het recept! Bon apétit!


Aardbeienijs

Ingrediënten

  • 400 milliliter gecondenseerde melk
  • 400 gram aardbeien
  • 1 takje munt
  • zout en peper
Bereidingswijze
Was de aardbeien en haal hier de kroontjes vanaf. Snijd ze doormidden. Was de munt. Doe de gecondenseerde melk, de aardbeien, munt en een flinke snuf peper en zout in en mix totdat je een gladde substantie ervaart. Doe dit in een lage schaal die bestendig is voor de vriezer. Laat dit 4 tot 6 uur in de vriezer opstijven. 
Wanneer het volledig opgesteven is, kan je ijs opgediend worden. Zet het voor het opdienen 10 tot 15 minuten uit de vriezer zodat iets kan ontdooien. Schep mooie bollen en geniet ervan!

Bon apétit!

1 opmerking: