Zoeken in deze blog

donderdag 10 maart 2016

Torta di rigatoni

Voor er Italiaanse grammatica deskundigen de titel van dit artikel onder de loep nemen, ik ben geen Italiaanse en ik heb daarom geen idee of dit grammaticaal klopt maar het klinkt naar mijn mening gewoon heerlijk.

Ik houd van Italië. Niet alleen van het land, maar ik ben ook dol op hun eetcultuur. Beginnen om een uur of drie/vier 's middags met de lunch en voor het diner 's avonds tot laat opblijven met heerlijke pasta's, onder het genot van een alcoholische versnapering. Ik zou daar wel kunnen wonen ja.
Met daarnaast natuurlijk heerlijke temperaturen. Oké, even wachten tot de zomer Emma, just keep on waiting.

Maar goed, torta di rigatoni. Rigatoni is een specifiek soort pasta. Het is penne, maar dan helemaal recht. Je kunt ze daarom heel leuk neerzetten, in bijvoorbeeld een springvorm! Zoals ik deed dan.
Klinkt als een hels karwei, maar valt in principe zeer mee. Ik denk dat je er zo'n 5 minuutjes mee bezig bent. Dan vul je dit op met een verrukkelijke tomatensaus die ik vandaag maakte met wat geinige ingrediënten. Kaneel, citroen en crème fraîche onder andere. Lekker? Jazeker, heerlijk fris en eens wat anders. Met daaroverheen natuurlijk een beste laag met geraspte kaas en mozzarella en je hebt een gezellig avond. Kijken jullie mee naar het recept? Bon apétit!

Torta di rigatoni

Ingrediënten 
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper
  • het sap van 1 citroen
  • 800 gram tomatenblokjes uit blik
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 450 gram rigatoni, pasta
  • 1 bol mozzarella
  • 150 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm een hapjespan op het vuur. Verwarm hier wat olijfolie in. Snipper de knoflook en ui en bak die even kort aan. Voeg hier de kaneel, paprikapoeder, zout en peper aan toe. Laat dit even sudderen. Was de courgette en snijd deze in blokjes. Voeg hier na een tijdje het citroensap aan toe. Laat dit verdampen. Voeg de tomatenblokjes uit blik toe. Laat dit zo'n 10 minuten koken. Voeg de crème fraîche toe. Zet het vuur uit en pureer de tomatensaus met een staafmixer. Zet het vuur weer opnieuw aan en kook nog 10 minuten door. Vet een springvorm in met bakpapier en zet hier alle rigatoni rechtop in. Schenk hier na 10 minuten de saus over. Top af met een flinke laag kaas en daarna de mozzarella. Bak voor 30 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Bon apétit!


8 opmerkingen: