Zoeken in deze blog

dinsdag 2 februari 2016

Groene smoothie met gember

Ben ik de enige die ongelofelijk loopt te kwakkelen met m’n gezondheid? Al sinds de jaarwisseling voel ik me niet helemaal fit. Ik probeer daarom meer gezonde keuzes te maken.                                 Mijn smoothie in de ochtend probeer ik daarom optimaal gezond te maken. Naast dat ik er meer groentes doorheen gooi, voeg ik nu ook vaker een stukje gember toe, dit maakt de smoothie nóg interessanter. Voor je gezondheid en voor je smaakpapillen.
Gember bevat namelijk heel veel goede vitamientjes en zal je energie zeker een goede boost geven. In combinatie met de spinazie al helemaal, je wordt er niet alleen heel sterk van (iedereen kent de spierballen van Popeye :), maar het bevat ook veel ijzers. Meer dan de gemiddelde groente. En zo heb je voor je dag eigenlijk echt begonnen is al een deel van je dagelijkse groente binnen. Handig toch?

Kennen jullie de filmpjes van Tastemade? Ik kan echt úúrenlang naar die filmpjes kijken. Watertandend. Door deze filmpjes realiseer ik me dat ik ook heel graag filmpjes maak en dan voornamelijk bewerk. Zo deed ik dit ook deze keer. Als je meer video’s van mij wilt zien, klik dan hier voor mijn kanaal op Youtube. 

Ik heb nóg een leuk nieuwtje. Ik ga een kookworkshop gedurende 8 weken geven op mijn school. En ik mag helemaal zelf weten wat ik ga maken en wat ik de cursisten, leerlingen, ga leren. Vrijdag begint mijn eerste lesje, en ik ben heel erg benieuwd wie zich hebben opgegeven! Ik heb er onwijs veel zin in! Hieronder het receptje voor jullie! Bon apétit!





Groene smoothie met gember

Ingrediënten voor 1 glas
  • 1 grote hand babyspinazie
  • 1 banaan
  • 2 sinaasappels
  • 1 centimeter gember
  • 3 flinke eetlepels yoghurt
Bereidingswijze
Schil de gember, snijdt ‘m in plakjes en doe deze in de blender. Pel de banaan, doe deze in stukjes en doe deze in de blender. Snijd de sinaasappels doormidden, pers deze uit en giet het sap in de blender. Doe de yoghurt en spinazie in de blender. Mix dit alles tot een mooi geheel.

Bon apétit!

8 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je een kookworkshop mag geven op je school! En ik ben sinds de jaarwisseling ook al aan het kwakkelen met mijn gezondheid, not funny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk die kookworkshops!
    Die groene smoothie ziet er goed uit ;) pure vitamientjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er weer heerlijk uit Emma en wat leuk die workshops succes.xx van oma

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat super leuk dat je kookworkshops gaat geven :D!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super leuk die workshops! Interessant receptje!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat lekker zeg, echt vitaminebommetje! Tof dat je workshops gaat geven, succes!

    BeantwoordenVerwijderen