Zoeken in deze blog

donderdag 12 maart 2015

Quinoasalade met zalm en dillecrème

Met deze verrukkelijke frisse, zachte salade van quinoa heb je het lentegevoel zo te pakken! Ik had niet eerder quinoa bereidt, maar dit vereist gelukkig geen jarenlange ervaring. Lees wel goed de verpakking, ik had na het bereiden pas door dat er in koeienletters op de voorkant stond dat het 12 MINUTEN moest koken. Volgende keer zet ik mijn bril op. Los van dat smaakte de quinoa mij erg goed.
Voor degenen die minder bekend zijn met quinoa, zal ik even wat achtergrondinformatie voor jullie op een rijtje zetten. Quinoa (spreek uit kienwaa) is een plant die veel wegheeft van graan, je kunt het eten in plaats van rijst of couscous. Een groot verschil echter, is dat quinoa geen gluten bevat. Quinoa is ontzettend gezond en is een bron van eiwitten, mineralen en een hele hoop goede vitaminen.
Ik maakte vandaag met deze prachtige graansoort een frisse salade die ik uit de Allerhande gescheurd had. Daar haal ik nog regelmatig heerlijke en makkelijke recepten vandaan. Bijvoorbeeld deze salade die als hoofdgerecht, bijgerecht of lunch kan worden gegeten. Het is echt zo gepiept, maar dat maakt deze salade niet minder lekker. Je voegt naast quinoa, peultjes, rosé gebakken zalmfilet, komkommer, ijsbergsla, avocado, crème fraîche en dille toe. Je wordt toch blij als je naar dit prachtige pakket kijkt! Hieronder deel ik met jullie het recept dat mijn moeder een 10 met griffel gaf! Ook wel een leuk detail. Bon apétit!

Quinoasalade met zalm en dillecrème

Ingrediënten voor 4 personen
  • 150 gram quinoa
  • 300 gram zalmfilet
  • 200 gram peultjes
  • 1 komkommer
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 1 avocado
  • 125 gram crème fraîche
  • 15 gram dille
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking, ongeveer 12 minuutjes koken met zout en peper. 
Doe de zalm in een ovenschaal en bak deze in de oven voor 10 minuten zodat hij nét gaar is en prachtig rosé aan de binnenkant.
Breng in een pannetje een laag water aan de kook en kook hier voor 1 minuut de peultjes in. Giet dit af. 
Was de komkommer en halveer deze in de lengte. Snijd deze in plakjes. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Meng de quinoa, peultjes, komkommer en ijsbergsla in een mooie schaal. Trek de zalm met twee vorken uit elkaar en verdeel dit over de salade. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in partjes en verdeel dit ook over de salade. 
Hak of knip de dille fijn en meng deze door de crème fraîche. Serveer dit bij de salade.

Bon apétit! 

2 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit Emma, dit is ook helemaal iets voor ons!
    Bedankt voor je recept ik heb hem opgeslagen.

    Groet, Karin

    BeantwoordenVerwijderen