Appelcake met rozijnen
Ingrediënten
- 60 gram rozijnen
- kommetje heet water
- 130 gram bloem
- 7 gram bakpoeder
- mespunt zout
- 115 gram roomboter
- 115 gram poedersuiker
- 3 eieren
- 3 appels
- kaneel
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels abrikozenjam
Bereidingswijze
Wel de rozijnen voor 5 minuten in het hete water.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de cakevorm in met boter en eventueel een bakpapiertje. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en het zout goed door elkaar.
Klop in een andere kom de boter luchtig samen met de poedersuiker. Meng hier de eieren een voor een door. Voeg de bloem, bakpoeder en de zout toe en spatel de rozijnen er ook door.
Schil de appels en snijd deze in partjes. Verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.
Schenk de helft van het beslag in de vorm. Verdeel de partjes appel gelijkmatig over het beslag.Strooi hier een flinke snuf kaneel over. Schenk de rest van het cakebeslag erover en zorg ook dat dit gelijkmatig verdeeld is.
Bak de cake in het midden van de oven in dik 1 uur gaar.
Verwarm het water met de abrikozen jam. Haal de cake als hij even is afgekoeld uit de vorm. Bestrijk de bovenkant van de cake met de jam en het water.
Bon apétit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten