Een makkelijk gerecht voor een doordeweekse dag, je maakt deze bonen eerst klaar samen met de ui, tomatenblokjes en djintan klaar in een hapjes pan. Als laats voeg je vegetarische balletjes en aardappelpartjes toe. Daarna schuif je het in de oven en hoef je er 30 minuten lang niet naar te kijken. Even de tafel dekken, en jouw kostje is klaar voor vandaag! Zo makkelijk en erg lekker! Je kunt deze stoof natuurlijk ook met vlees maken, gehaktballetjes bijvoorbeeld, maar het is ook prima als je eens of vaker per week vegetarisch eet, gewoon even geen vlees. Wij doen dat thuis steeds meer, eigenlijk heb je dat niet eens door. Met die geweldige vleesvervangers, heerlijke groenteburgers, mmm! Daar draai ik mijn hand niet voor om! Je topt dit af met peterselie, de kleuren zien er dan prachtig uit! Een keimakkelijk gerecht dus en ook nog erg lekker! Dat is eens wat anders! Het recept komt uit de Allerhande trouwens, mijn grote inspiratiebron! Hieronder het recept! Bon apétit!
Vegetarische bonenstoof
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels djintal, gemalen komijn
- 800 gram bruine bonen uit blik
- 800 gram tomatenblokjes
- 210 gram vegetarische balletjes
- 425 gram aardappelen, je kunt eventueel voor-gekruide partjes kopen
- 2 eetlepels peterselie
- ovenschaal
- aluminiumfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui voor 2 minuten. Schep hier de djintan door. Laat de bonen uitlekken en voeg die samen met de tomatenblokjes toe. Breng dit aan de kook en voeg peper en zout toe. Snijd de aardappelen in partjes. Schep in een ovenschaal. Schep de aardappelen erdoor. Leg de vegetarische balletjes hiertussen. Dek dit af met aluminiumfolie.
Stoof de bonenstoof in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Strooi als hij uit de oven is strooi je de peterselie erover, grof gesneden.
Bon apétit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten