Tomatengroentesoep met ballen
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien
- 1 kilo tomaten
- 1 blikje tomatenpuree van zo’n pakweg 70 gram
- 2 groentebouillonblokjes
- 250 gram gehakt half-om-half
- 100 gram vermicelli
- 300 gram soepgroente
Bereidingswijze
Verhit de olie in een soeppan of een grote hapjespan. Snipper de uitjes. Fruit de ui op laag vuur gedurende 5 minuten. Was de tomaten en snijd deze in vieren. Voeg deze toe en bak deze mee op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree mee en voeg 750 milliliter water met de groentebouillonblokjes toe. Breng dit langzaam aan de kook en laat dit voor 12 minuten op een laag vuur koken. Pureer na deze 12 minuten voorzichtig met een staafmixer, zet het vuur even uit.
Breng ondertussen het gehakt op smaak met peper en zout en kneedt dit even goed door. Vorm kleine balletjes die je voorzichtig in de soep mikt. Verkruimel ook de vermicelli boven de soep. Snijd de soepgroente eventueel wat fijner en voeg deze ook toe. Breng dit samen aan de kook en laat dit in 7 minuten garen. Breng eventueel op smaak met een beetje peper en zout. Serveer een lekker broodje bij.
Bon apétit!
Heerlijk soepje Emma vooral met dit weer.pGr.oma
BeantwoordenVerwijderen