Zoeken in deze blog

dinsdag 27 januari 2015

Quesadilla’s

Quesawat? Niet vreemd opkijken, want velen van jullie zullen deze quesadilla’s gegarandeerd kennen. Deze quesadilla’s spreek je uit als kee-sa-die-jaas. Struikel je ook weer minder over je woorden. Waar het op neer komt zijn twee bloemtortilla’s op elkaar met kaas en pesto ertussen. Natuurlijk kun je ook één tortilla gebruiken die je dan dubbelslaat. Dit warm je op in de koekenpan of in de oven.
Deze quesadilla’s zijn voor mij een kruising tussen een tosti en een pizza. Keimakkelijk om te maken, en ook nog eens keilekker. Deze quesadilla’s zijn de Mexiaanse versie van de pizza. En er is nét zoveel variatie mogelijk! Dit eet je als snack of net als ik als lunch wanneer je de vorige avond tortilla’s hebt gegeten en wat over hebt gehouden. Zonde om weg te gooien en je van deze quesadilla’s te weerhouden. Doe hier ook eens een paprikaatje op, tapenade in plaats van pesto, rucola, een worstje, parmaham en ga zo maar door. Jij bent de baas! Deze lekkernij maakte ik al regelmatig zelf, en toevallig stond het recept in mijn kookboek van Annabel Langbein, The Free Range Cook. Hierbij deel ik haar recept, wat als goede inspiratie kan dienen! Hieronder het recept! Bon apétit!

Quesadilla’s

Voor 1 quesadilla

Ingrediënten
  • 2 bloemtortilla’s 
  • Jonge kaas
  • Snoeptomaatjes
  • Pesto
  • Basilicum
  • zout en peper
Bereidingswijze
Ga je de tortilla’s in een koekenpan bereiden, dan zet je deze ruim van tevoren op het fornuis. De pan moet goed heet zijn. Zodra de pan goed warm is, leg je een tortilla in de pan en beleg je deze met jouw favoriete vulling. Plakjes kaas, schijfjes tomaatjes, een lepel pesto, basilicumblaadjes en zout en peper bijvoorbeeld. Leg hier de andere tortilla zo bovenop. Bak net zolang tot de bodem goudgeel begint te worden, draai deze dan om en doe hetzelfde met de andere kant.

Wanneer je een oven tot beschikking hebt, verwarm je deze voor op 200 graden. Dit is vooral effectief als je een groot aantal quesadilla’s maakt. Doe de vulling net zoals in de koekenpan tussen de twee tortilla’s. Plakjes kaas, schijfjes tomaatjes, een lepeltje pesto, basilicumblaadjes en zout en peper. Je kunt natuurlijk ook variëren in deze vulling. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en leg er een andere bakplaat als gewicht op en bak deze in 8 tot 10 minuten totdat ze goudbruin zijn.

Ik vind het altijd handig om dit in stukjes te knippen en dan zo op te dienen, of gelijk op te eten!

Bon apétit!

1 opmerking:

  1. Lekker! Ik hou er ook erg van. Als lunch of al borrelhap. Als er maar kaas op zit, met de rest kun je eindeloos variëren. Als ik tortilla's over heb vries ik ze per stuk in. Dan kan ik op een later moment altijd een quesadilla maken. Deze variatie lijkt me ook lekker!

    BeantwoordenVerwijderen