Zoeken in deze blog

dinsdag 12 januari 2016

Bruschetta met paprika en courgette

Tipicamente Italiono. Bruschetta. Voor zo ver mijn Italiaanse les. Als je mij laat denken  aan Italië en langzaam laat wegdromen, droom ik over pizza's, pasta's, ijsjes, risotto, lasagne, melanzane, nog meer ijsjes, maar ook aan bruschetta. Een heerlijk voorgerechtje dat wij ook graag thuis maken. Bestaande uit toast en gegrilde groentes.

Deze toast maakt je van stokbrood. Vaak wordt hierbij wit stokbrood gebruikt. Maar laat ik nou veel liever donkerbruin brood eten. Naast dat ik het lekkerder vind is het meestal, ook nog eens veel gezonder dan wit brood, dat zijn twee vliegen in een klap. Wat wil een mens nog meer.
Dit stokbroodje snijd je in mooie plakjes en gril je vervolgens in een grillpan. Deze knapperige toast wrijf je vervolgens in met rauwe knoflook, om zo een sterke, maar verrukkelijke smaak af te geven aan het brood die in het eindproduct ook nog een met je gegrilde groentes wordt gecombineerd. Té lekker.

Dit leuke broodplankje op onderstaande foto's hebben jullie ook al in mijn vorige blog kunnen zien. Deze geweldige nieuwe aanwinst kreeg ik van mijn allerliefste mama tijdens de feestdagen. (Ik weet dat je dit leest mam, je bent de beste). Sindsdien heeft hij wat zielig in een hoekje gestaan, maar de afgelopen weken heb ik hem gevonden en heb ik hem verscheidende malen gebruikt. Ik vind het zo nóg leuker om mijn gerechtjes te presenteren, het staat zo ongelofelijk leuk! Wat vinden jullie van mijn nieuwe broodplankje? Genoeg gekletst weer, hieronder staat het recept! Bon apétit!

Bruschetta met paprika en courgette

Ingrediënten voor 2 personen
  • 1 half bruin stokbrood, of 1 bruin afbakbroodje
  • 1/2 paprika
  • 1/4 courgette
  • 4 snoeptomaatjes
  • scheutje olijfolie
  • 20 milliliter tomatenpuree, 1 blikje
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel rozemarijn
  • zout en peper
  • 1 teentje knoflook
  • pakweg 5 pecannoten
Bereidingswijze
Verwarm een grillpan en een koekenpan op een laag vuurtje.
Snijd het brood in plakjes en bak deze zonder olie in de grillpan totdat ze aan beide kanten knapperig zijn.
Snijd de paprika, tomaten en courgette in blokjes. Verwarm olijfolie in de koekenpan en doe hier de paprika, tomaten en courgette in. Voeg de tomatenpuree, oregano, rozemarijn, knoflookpoeder, zout, peper aan toe. Roer dit goed door en bak dit lekker aan. Zet het vuur tot middelhoog en bak dit voor zo'n 15 minuutjes terwijl je het blijft doorroeren.
Snijd de knoflook doormidden en wrijf hiermee de gegrilde broodjes aan beide kanten in. Leg de plakjes brood op een mooi presenteerblaadje en verdeel hier de groentes over.
Hak de pecannoten grof. Verdeel de noten over de groentes. Garneer eventueel als finicing touch met een blaadje munt, om het geheel op te fleuren.

Bon apétit!




14 opmerkingen:

  1. Het ziet er heerlijk (en foto-waardig) uit! Bruschetta is super lekker. Heb er gelijk trek in, hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schattig broodplankje! Ik ben zo gek op brood, dit klinkt zo goed :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kende eigenlijk alleen de bruschetta met tomaat, basilicum en mozzarella maar dit ziet er ook echt super lekker uit, moet ik zeker proberen! Leuk voor op een feestje ofzo!
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, voor op een feestje doen ze het zeker weten ontzettend goed!

      Verwijderen
  4. Oooh ik word gelukkig van dit soort hapjes. Sowieso maken die handel!

    BeantwoordenVerwijderen