Zoeken in deze blog

dinsdag 17 november 2015

Pompoensmoothie

Pompoen is echt een favoriet van mij in de herfst. Ik zag al eens oranje smoothies langskomen die deze prachtige groente bevatten. Ik dacht iedere keer weer, ik wil ook eens pompoen gebruiken! En zo gezegd zo gedaan. Toen mijn moeder na het maken van pompoensoep nog pompoen overhad, greep ik mijn kans. De avond van tevoren, kookte ik kleine stukjes pompoen zodat ik ze de volgende morgen makkelijk en snel zou kunnen verwerken. 's Ochtends alle ingrediënten in de blender gemikt en wat schonk ik daar toch een prachtige oranje smoothie uit!
Ik deed hier nog wat andere oranje vruchten en groentes bij, worteltjes en sinaasappels. Ook gebruikte ik dit keer geen yoghurt, maar kokosmelk. Deze is heerlijk romig en geeft de smoothie dan ook een verrukkelijke volle smaak. Benieuwd naar het recept, check het hieronder! Bon apétit!

Pompoensmoothie

Ingrediënten 
  • 150 gram pompoen
  • 1 banaan
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 4 eetlepels brinta
  • 1 kleine wortel
  • 3 sinaasappels
Bereidingswijze
Eventueel een avond van tevoren. Verwijder de zaadlijsten van de pompoen en snijd deze in stukjes. Kook deze in een pan voor twintig minuten. Dit kan ook wat langer duren, maar kook ze totdat ze zacht zijn. Giet de pan af en dek dit af.
Snijd de banaan in stukjes. Rasp eventueel de wortel en snijdt deze in kleine stukjes. Pers de sinaasappels uit en doe deze met de rest van de ingrediënten in de blender en blend dit tot een egale oranje massa.

Bon apétit! 


2 opmerkingen:

  1. Dit ziet er lekker uit zeg! Mooie foto's ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm pompoen in smoothies, klinkt bijzonder, maar zal vast heel lekker zijn. Het is ook lekker in taart, dus smoothie zal vast ook wel smaken!

    BeantwoordenVerwijderen