Zoeken in deze blog

woensdag 21 oktober 2015

Hummus

Hummus, oftewel het synoniem voor mijn favoriete broodbeleg. Zomer, winter, lente of herfst, er staat vrijwel altijd een potje in onze koelkast te wachten om gebruikt te worden. Een echte alltime favourite dus! Ik besloot om deze dip zelf te maken, en ik was zó klaar! Wat sesamzaden bruinen in een pan, alle ingrediënten bij elkaar gooien, oké bij elkaar voegen, en dan pureren! Eventueel mooi garneren en smeren maar! Doodsimpel dus, maar wauw, het bakje uit de winkel haalt het niet bij deze homemade versie! Wat een genot, deze dip was binnen no-time op! Jammer genoeg.. Je proeft de geroosterde sesamzaadjes heel goed terug in je hummus en dat is echt heerlijk! Echte aanrader dit, daarom besloot ik er weer eens een filmpje bij te stoppen! Check hier de andere filmpjes op mijn Youtubekanaal! Hieronder ook nog eens het handgeschreven recept! Bon apétit!



Hummus

Ingrediënten
  • 200 gram kikkererwten
  • 5 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel djintan
  • 1 citroen
  • 1 handje verse peterselie
  • snufje zout
  • 3 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Pureer de kikkererwten, de helft van de olijfolie en de peterselie. Verwarm een koekenpan op het vuur en rooster hier de sesamzaadjes in zonder olie of boter totdat ze bruin kleuren. Pers de helft van de citroen uit. Voeg de sesamzaadjes, zout, paprikapoeder, djintan, de rest van de olijfolie en het citroensap aan de kikkererwtenpuree toe en pureer dit tot aan gladde massa. Dien dit in een mooi bakje op en maak dit af met een scheutje olijfolie, wat kikkererwten en een takje peterselie! Lekker op een toastje of een geroosterd broodje!

Bon apétit!

4 opmerkingen:

  1. Ohh ik vind hummus zó ontzettend lekker! :D Ik dip er ook vaak komkommer, kleine tomaatjes of paprika in :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker! Je hebt hem anders gemaakt dan ik laatst, maar dit klinkt ook goed. Ik had een combi gemaakt van avocado en hummus, ook een succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekkerrrrrrr! Ik heb - dankzij Carrefour - ontdekt dat een mespuntje curry erbij ook best te smaken is!

    BeantwoordenVerwijderen