Zoeken in deze blog

donderdag 30 april 2015

Mueslirepen

Ik ben dol op havermout in gerechten, hetzelfde geld voor noten. Wauw, vooral als deze gebrand zijn, wat een heerlijke smaaksensatie. Zo ook in deze repen, en dit is niet te vergelijken met die je in de winkel koopt. Bij lange na niet.
Deze mueslirepen zijn keihandig als je even geen tijd hebt om iets klaar te maken. Dan kun je deze snel mee te pakken en onderweg naar binnen werken. En wat zijn ze lekker zeg, een prima tussendoortje of zelfs ontbijt! Een powerontbijt wil ik dat wel noemen! En gezond ook nog, met een natuurlijke suiker, honing, als bindmiddel van deze mueslirepen. Ze nemen echt niet te veel tijd in beslag, vrij weinig. Ik was er nog geen halfuur mee bezig, afgezien van de rusttijd in de koelkast. Je kan natuurlijk eindeloos variëren met deze repen, want pistachenoten hadden hier ook perfect ingepast. Het is maar net wat je in huis hebt! Ohja, ik raad jullie aan meegranen havermout te gebruiken, wat smaakte die goed! Hieronder het recept! Bon apétit!


Mueslirepen

Voor 6 grote repen
  • 100 gram ongebrande noten
  • 200 gram havermout
  • 30 gram pompoenpitten
  • 30 gram gedroogde cranberry’s
  • 6 eetlepels honing
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Hak de noten. Niet te grof, maar ook niet te fijn. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de havermout, gehakte noten en pompoenpitten op. Bak deze voor 10 tot 15 minuten in de oven. Hak ondertussen de cranberry grof. 
Haal de bakplaat na een kwartier uit de oven en meng deze met de cranberry’s en de honing. Meng dit goed door elkaar. Doe dit in een vierkante bakvorm bekleed met bakpapier. Druk dit goed aan! Eventueel met een bakpapiertje ertussen zodat het niet aan je handen vast gaat plakken. Zet dit voor een uurtje in de koelkast. Zodra het afgekoeld is kun je dit in mooie repen snijden!

Bon apétit!


3 opmerkingen: