Je kunt veel meer doen met pizza dan enkel een platte pizza zoals wij die kennen. Zo bestaat er een pizza calzone, de dubbelgeklapte pizza. Wat als idee in mijn hoofd kwam opborrelen waren deze pizzarolls. Opgerolde kleine pizzabroodjes, hetzelfde idee als cinnamonrolls. En wat een succes was dat! Ik denk dat als je deze pizzarolletjes op tafel zet dat ze binnen no-time allemaal weg zullen zijn. En je kunt natuurlijk met de vulling alle kanten op. Zelf houd ik ervan om het simpel te houden, mozzarella, kaas, paprika en een uitje, maar er zijn ontelbare andere opties mogelijk. Dat maakt het juist zo leuk! Dus ga vooral ook thuis aan de slag met deze heerlijke zachte pizzarolls! Hieronder deel ik met jullie het recept! Bon apétit!
Pizzarolls
Ingrediënten voor 6 rolls
Deeg
- 125 gram bloem
- theelepel gedroogde gist
- 75 milliliter lauw water
- 1 eetlepel olijfolie
- zout
Vulling
- 50 milliliter gepelde tomaten
- oregano
- rozemarijn
- zout en peper
- passata
- 1/4 bol mozzarella
- 1/2 paprika
- een kleine ui
- handje geraspte kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak een kuiltje in de bloem. Los het gist op in het water en laat dit even staan zodat het gaat schuimen. Voeg hier de olijfolie bij en giet dit in het kuiltje in de bloem. Meng dit beetje bij beetje door elkaar totdat er een mooi elastisch deeg is ontstaan. Dek dit af met een vochtige theedoek en eventueel plasticfolie. Laat dit voor minimaal 1 uur rijzen op een warme plek.
Maak ondertussen de tomatensaus. Verwarm de gepelde tomaten, passata, oregano, rozemarijn en zout en peper in een klein steelpannetje zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken.
Na een uur rijzen rol je het deeg uit op een bebloemd aanrecht tot een rechthoekige plak. Bestrijk deze met tomatensaus. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snipper de ui. Strooi de kaas, ui en paprika over de pizza en scheur als laatste de mozzarella hierover. Je kunt natuurlijk alle kanten op wat vulling betreft. Nu rol je het deeg in de lengte op. Snijd hier 6 ‘broodjes’ van. Vet een ovenschaal of springvorm in met ruim olijfolie en leg hier de rolls op. Bak deze voor 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
Bon apétit!
Maak ondertussen de tomatensaus. Verwarm de gepelde tomaten, passata, oregano, rozemarijn en zout en peper in een klein steelpannetje zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken.
Na een uur rijzen rol je het deeg uit op een bebloemd aanrecht tot een rechthoekige plak. Bestrijk deze met tomatensaus. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snipper de ui. Strooi de kaas, ui en paprika over de pizza en scheur als laatste de mozzarella hierover. Je kunt natuurlijk alle kanten op wat vulling betreft. Nu rol je het deeg in de lengte op. Snijd hier 6 ‘broodjes’ van. Vet een ovenschaal of springvorm in met ruim olijfolie en leg hier de rolls op. Bak deze voor 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
Bon apétit!
Ow my.. dat ziet er echt veel te goed uit ;)
BeantwoordenVerwijderenOhhhh dit ziet er zo lekker uit. Ik hóu van pizza, haha.
BeantwoordenVerwijderenze zien er super lekker uit...en hier thuis eten ze ook graag zelfgemaakt pizza dus dit receptje gaan we zeker eens uitproberen
BeantwoordenVerwijderenliefs