Speculaas
Ingrediënten
- 1 eetlepel melk
- 100 gram kristalsuiker
- 150 gram bloem
- 75 gram boter
- 1 theelepel bakpoeder
- 75 gram bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel speculaaspoeder
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
- 1 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1 theelepel kardemom
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Verwarm de melk in een steelpannetje en los hier de suiker in op. Maak een kuiltje in de bloem en voeg de boter, bakpoeder, bruine basterdsuiker, speculaaskruiden, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en kardemom toe. Schenk hier ook de warme melk bij. Kneed dit tot een soepel deeg en laat dit eventueel een kwartier opstijven in de koelkast. Rol het deeg uit. Bestuif de speculaasvorm met flink wat bloem. Druk het deeg in de houten vorm en snijd het overtollige deeg weg met een mes. Geef een harde tik met de vorm op het aanrecht en ze druppelen er als het goed is zo uit. Door een mes langs de randen te halen willen ze er ook wel eens makkelijker uitvallen. Goed bloemen in ieder geval. Leg de speculaasjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de speculaas in 15 minuten gaar. Maak het helemaal af door geschaafde amandel over de speculaas heen te strooien. Bon apétit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten