Zoeken in deze blog

zaterdag 13 december 2014

Crumblecake met rood fruit

Toetjes zijn toch wel een stiekeme voorkeur van mij, ontzettend leuk om te maken en heerlijk om op te eten. Ik bladerde door mijn Rudolph’s Bakery kookboek en kwam dit verrukkelijke dessert tegen, het originele recept komt van Annabel Langbein waar ik toevallig met pakjesavond ook een kookboek van heb gekregen!
Deze crumble bestaat niet alleen uit fruit en een knapperig korstje, maar bevat ook een cakelaag die dient als bodem. Deze cake is extra lekker door de toevoeging van yoghurt, dit maakt het wat minder zoet. De korst is verrukkelijk door het amandelpoeder, niet verwarren met amandelmeel. Veel mensen denken dat amandelbloem en amandelmeel hetzelfde niet maar dit is het beslist niet. Amandelmeel wordt gemaakt van 100 % gemalen amandelen en amandelpoeder wordt geproduceerd van amandelen nadat deze al zijn uitgeperst voor het maken van amandelolie. De rest van deze amandelen wordt gedroogd en vervolgens gemalen waar amandelpoeder uit rolt. Handig om te weten. Ook zitten er amandelschaafsel in de korst samen met speculaaskruiden en havermout als smaakmaker. Verrukkelijk. Een bolletje ijs erbij en je hebt een prachtig toetje voor de feestdagen! Hieronder het recept! Bon apétit!


Crumblecake met rood fruit

Ingrediënten voor 10 personen

Crumbledeeg
  • 65 gram boter
  • 75 gram bloem
  • 40 gram amandelpoeder
  • 75 gram bruine suiker
  • 50 gram havermout
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 2 theelepels speculaaskruiden
Cake
  • 140 gram zachte boter
  • 225 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 175 milliliter yoghurt
  • 300 gram bloem
  • 3 theelepels gezeefd bakpoeder
  • 225 gram rood fruit, eventueel uit de diepvries
Bereidingswijze
Crumbledeeg
Smelt de boter in een steelpan. Meng de bloem, amandelpoeder, suiker, havermout, amandelschaafsel en speculaaskruiden goed met elkaar, roer hier de gesmolten boter door.

Cake
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm of springvorm in. Klop de zachte boter met de suiker luchtig. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het al het merg uit. Meng de eieren en het vanillemerg door de boter en roer dit goed door. Klop hier ook de yoghurt door. Meng de bloem met het gezeefde bakpoeder en spatel dit door het beslag. Schep het beslag in de vorm en verdeel het rood fruit erover, gevolgd door het crumbledeeg. Bak de crumble in 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de crumble een kwartier afkoelen voordat je hem serveert. Serveer hier eventueel een bolletje ijs bij. 
Bon apétit!

2 opmerkingen:

  1. Hallo Emma,
    Leuke blog heb je met veel foto's! Ik ga je volgen en heb je toegevoegd aan mijn lijstje van blogs die ik graag lees.
    Groet Judith

    BeantwoordenVerwijderen