Gevuld speculaas
Ingrediënten
Speculaasdeeg
- 500 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 160 gram witte basterdsuiker
- 70 gram donkerbruine basterdsuiker
- 270 gram koude boter
- 15 milliliter melk
- 1 ei
- 2 eetlepels speculaaskruiden
Amandelspijs
- 250 gram amandelen
- 250 gram suiker
- 1 eiwit
Topping
- 16 halve amandelen
- 1 eidooier
- scheutje slagroom
Bereidingswijze
Speculaasdeeg
Meng de bloem op het aanrecht met het bakpoeder. Maak hier een kuiltje in, meng hier de boter, witte en donkere basterdsuiker, melk, ei en de speculaaskruiden met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor, kneed dit tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat dit voor een halfuur rusten in de koelkast.
Amandelspijs
Maal de amandelen met de suiker fijn met de staafmixer of keukenmachine. Voeg het eiwit toe en kneed dit tot spijs.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel het speculaasdeeg in 2 gelijke delen. Vet een bakvorm in met een bakpapiertje en boter. Rol het deeg uit en bekleed de bodem van de vorm met de helft van het deeg. Verdeel hier het amandelspijs over, dek af met de rest van het deeg. Mocht je nog deeg overhebben, maak hier een leuk patroontje mee op de bovenkant. Druk de amandelen ook met een patroontje in het deeg. Meng de eidooier met de slagroom en bestrijk het deeg hier gelijkmatig mee. Bak het gevulde speculaas in ongeveer 45 minuten in de oven.
Bon apétit!
Emma ziet er heel erg goed uit is denk ik heel goed gelukt .
BeantwoordenVerwijderen