Zoeken in deze blog

zondag 22 juni 2014

Pizza

Wat een plezier vandaag in de keuken. Want zondag = pizzadag! Iedere zondag maken wij pizza hier, in huize Timmerman. Want wij bezitten een heuse pizzaoven. Nee, geen steenoven, maar een elektrische pizzaoven. Echt een heel handig ding, nu hebben we tenminste een goeie reden om vaak en veel pizza te eten :)! Wij gaan ieder jaar op vakantie naar Italië, en nadat we een keer terugkwamen van een van deze vakanties, misten we de heerlijke pizza’s uit Italië zo erg, dat mijn vader een pizzaoven kocht! Nou, daar hebben we beslist geen spijt van! Iedere zondag rollen hier namelijk heeerlijke pizza’s uit!

Deze keer maakte ik de pizza’s, omdat mijn vader last had van een buikgriepje. Mijn confrontatie met het deeg ging stukken beter dan de vorige keren. Dat komt vast omdat ik iedere zondag kijk hoe mijn vader de pizza’s uitrolt! Maar ze waren heel goed gelukt, het deeg dan! Want iedereen maakt een eigen pizza, mijn moeder houdt van blauwe kaas, mijn zusje van groene pesto, mijn zus van veel kaas en ik van calzones. Ieder belegt zijn eigen pizza en dat is een groot succes! Anders krijgen we altijd zo’n gekibbel wat er op mag en wat niet, dan blijven er vaak niet veel ingrediënten over….
 In de pizzaoven zijn de pizza’s na 7 minuutjes klaar, ideaal! Ze krijgen een heerlijke pizzasmaak mee door de oven, die krijg je niet als je ze in een normale oven bakt! Nee ze zijn echt heerlijk!

Een ander tipje voor als je zelf ook wel eens pizza’s bakt, snijd deze niet met een mes maar knip ze gewoon met een schaar, dit hebben wij overgenomen van onze oma en het werkt het perfect! Hier het heerlijke recept van het pizzadeeg!!

Pizzadeeg

Voor 4 middelgrote pizza’s

Ingrediënten:


  •  3 theelepels gist, 1 zakje van 7 gram
  • 3 theelepels zout
  • 3 theelepels suiker
  • 3 deciliter lauwwarm water, (300 milliliter)
  • 6 theelepels olijfolie
  • 480 gram bloem

Bereidingswijze

Meng de gist, zout, suiker, olijfolie en het water door elkaar met een lepel of garde. Laat dit 10 minuutjes op een warme plaats rusten, totdat er luchtbelletjes verschijnen.

Maak na 10 minuten van de bloem een berg en maak daar een kuiltje in, zie de foto hiernaast. Schenk langzaam het watermengsel in dit kuiltje en roer met je vingers beetje voor beetje de bloem erdoor. Kneed dit tot een lekker elastisch beslag. Hieronder heb ik een filmpje geplaatst hoe ik mijn deeg lekker luchtig kneed. Alle tips en trics die ik van Rudolph van Veen heb geleerd. 

Kneed het deeg tot een mooie bal, bebloem een kom en ook de homp deeg en dek deze af met een vochtige theedoek of plasticfolie. Wat jij handig vind. Laat dit anderhalf uur tot twee uur rusten. Het deeg heeft zich als het goed is dan verdubbelt.                                                          Na het rijzen kun je aan de slag met het uitrollen van het deeg tot pizzabodems.

Hier nog wat tips wat je op je pizza kunt doen als je écht geen inspiratie hebt:
  • tomatensaus
  • geraspte kaas
  • paprika
  • tomaat
  • mozzarella
  • blauwe kaas
  • ananas
  • ansjovis
  • tonijn
  • salami
  • ham
  • artisjok harten
  • zongedroogde tomaatjes
  • kappertjes
  • groene pesto
  • champignons
  • zwarte olijven
Bon apétit!










1 opmerking:

  1. Hoi Emma, wat leuk dat je al lekker bezig bent met koken en bloggen. Het ziet er allemaal mooi uit hoor. Heel goed ook dat je je eigen foto's maakt, dan is alles echt door jou gemaakt. Die pizza heb ik wel trek in. Als je een keer zelf je pizza's maakt, zijn die uit de winkel niet meer zo lekker hè! groetjes Lien

    BeantwoordenVerwijderen