Deze heerlijke spaghetti met rucolapesto is ook nog eens heel makkelijk om te maken, zo klaar! Even rucola pureren met de andere bestandsdelen, spaghetti koken, garnalen bakken, met peultjes of een andere groente serveren en klaar is kees! Een heerlijk maaltje, makkelijk en snel te maken, wat er heerlijk uit ziet én waarschijnlijk een net iets ander kostje is wat je normaal eet! Hieronder heb ik voor jullie het recept opgeschreven:
Spaghetti met rucola-pesto en garnalen
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 gram spaghetti
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 75 gram rucola
- 1 teentje knoflook
- 75 milliliter olijfolie, + nog extra voor het bakken
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas
- 350 grote garnalen
Kook de spaghetti zoals op de verpakking aangegeven staat. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Pureer 75 gram rucola met het teentje knoflook, de geroosterde pijnboompitten en de olijfolie tot een lekkere smeuïge pesto. Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze erdoor samen met een snufje peper.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de garnalen net gaar in ongeveer 5 minuutjes. Giet nu de spaghetti af en meng hier de rucolapesto door. Serveer in mooie diepe borden en leg hier de garnalen op. Garneer eventueel met wat pijnboompitten, rucola en een schijfje citroen.
Veel succes met kokkerellen en bon apétit!
Het ziet er echt super lekker uit!! Deze ga ik zeker een keer maken met glutenvrije pasta ;D
BeantwoordenVerwijderenxx ella