Zoeken in deze blog

maandag 23 mei 2016

Hotspot: Hoog vuur

Twee weekjes geleden besloten we met het gezin een hapje te gaan eten ter ere van mijn mamma's verjaardag. Hoog Vuur was een restaurant waar mijn moeder al eens eerder was geweest, ze was hier zeer enthousiast over en we waren ook razend benieuwd wat we aan zouden treffen. Ik had al zeer lovende woorden over dit nieuwe restaurant gehoord.


Hoog Vuur bevindt zich te midden van de Nieuwe Stad in Amersfoort. De Nieuwe Stad is een plek voor creatieve mensen met innovatieve ideeën. Er wordt podium geboden voor bijzondere festivals en optredens maar biedt ook plek aan ondernemers die de Nieuwe Stad als inspirerende werkplek zien en zich hier willen vestigen.
De Nieuwe Stad is een plek vlak buiten het centrum van Amersfoort die constant verandert, er is altijd iets nieuws; van authentieke winkels, exposities, ambachtelijke bedrijven, hofjes en plantsoenen. Er is altijd wat nieuws dat verrast.


Zo ook Hoog Vuur. Een restaurant wat enorm ingesteld is op het nieuwe eten. Duurzaam eten wordt gecombineerd met het prachtige trendy interieur. Op het hipsterlijke af. Ik voelde me dan ook zeer thuis hier. ;)
Zodra ik binnenliep wist ik dat ik heel lekker zou eten die avond. Het restaurant ademt een zeer relaxte sfeer uit. Je ziet veel Scandinavisch design terug, daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van hout in het interieur waardoor het een fotografisch plaatje wordt.


Over naar de gerechten op de kaart. Hoog Vuur biedt een dagelijks wisselende kaart aan. Van steak met hamburgers tot lamsschenkel. Iedere dag zijn hier weer nieuwe gerechten te vinden. Verrassende smaken, gerechten die je niet iedere dag eet, daar houden we natuurlijk heel erg van!


De producten bij Hoog Vuur worden uit de omgeving op een ambachtelijke wijze in houtgestookte ovens bereidt. Dit zijn echte eyecatchers van het restaurant. Naast de open keuken bevinden zich de houtovens waarachter koks druk in de weer zijn. Het is heel leuk om dit gade te kunnen slaan en stiekem meekijken met de handelingen die de chefs doen. Stiekem meegluren en kunnen genieten van de manier waarop de koks onder elkaar de bordjes opmaken.De dagelijks wisselende kaart heeft als nadeel dat er weinig keuze is. Voor volk wat een beperkt smaakpanel heeft is dit dus geen goede keuze. Maar ik laat me graag verrassen.
Daarnaast is er mooie afwisseling tussen vegetarisch, vis en vlees. En de gerechten die je voorgeschoteld krijgt zijn verrukkelijk.


Ten eerste zien ze er prachtig uit. Zonde om aan te raken dan wel in je mond te stoppen. In ieder gerecht proef je de eigen stijl van Hoog Vuur terug. Er wordt gewerkt met veel dezelfde groentes waardoor de garnituren van verschillende gerechten vaak gedeeltelijk overeen komen. De pastinaak kwam bijvoorbeeld vaker terug bij meerdere hoofdgerechten.

Alles sluit voortreffelijk in elkaar. Als een puzzelstukje. Je proeft ontelbare structuren in je mond en technieken die zijn gebruikt om de producten te bereiden. Goddelijk.


De gerechten zijn zeer hoog op smaak. Zo had ik kabeljauw met bisque met langoustines, mama koos voor gevulde tomaten met risotto en loempia's met geitenkaas, en er werd ook voor de steak met een hamburgertje gekozen. Gevarieerde gerechten en allemaal lekker. Want ik heb natuurlijk wel van iedereen een hapje genomen.
Ook kregen we van het huis hier gebakken aardappeltjes bij en een friszure salade. Een hele fijne toevoeging.


Om over het toetje nog te zwijgen. Natuurlijk konden we niet kiezen en natuurlijk wilden we alles proeven. Waarom niet alles proeven en delen? Een keuze die wij met het gezin vaak maken. Of we er vijf vorkjes bij mogen. Jep, it's always the same. En wat hebben wij ook dit keer genoten van het dessert.
Van passievruchtcheesecake tot caramelcrème met als slot gebrande ananas. Verrukkelijk zeg. De passievruchtcheesecake in combinatie met groene appel ijs was echt verrukkelijk. En de hangop bij de ananas, wauw. Ik heb in lange tijd niet meer zo'n goed toetje gegeten.


De bediening was top. Heel erg vriendelijk en ze pasten perfect in het plaatje van de Nieuwe Stad in Hoog Vuur thuis. De ober raadde ons de huisgemaakte frisdranken aan en die waren ongelofelijk lekker. Wanneer je Hoog Vuur gaat bezoeken móét je van mij de bitter lemon proeven want die was echt verrukkelijk daar. Homemade, iets wat ik deze zomer ook wel graag wil gaan proberen. Stay tuned.


Toen ik wegliep bij Hoog Vuur was ik afgeladen met inspiratie en enthousiasme om zelf de keuken in te duiken. Na het uitbuiken. Want wat heb ik daar heerlijk gegeten. + een fijne sfeer. Niet druk, heel relaxed en daarmee ook heel erg fijn om hier te dineren.


Een leuk feitje is dat Hoog Vuur is gehuisvestigd in het oude fabriekspand van Prodent, ja het tandpastamerk. Dit wordt op een prachtige manier terug laten zien in het design. Daar ben ik zeer over te spreken. Ik raad het dan ook ten zeerste aan om zelf eens te gaan bekijken en wat gerechten van de kaart te proeven.

Je wordt met open armen ontvangen en je komt er gegarandeerd nog eens terug!

Hoog Vuur
De Nieuwe Stad
Oude Fabriekstraat 26
3812 NR Amersfoort

Maandag t/m vrijdag 10-23
Zaterdag 17;30-23

Nieuwsgierig, check dan zeker even de website!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten