Bij zomerse temperaturen horen natuurlijk ook zomerse maaltijden. Warme en benauwde temperaturen zijn immers perfect voor lichte salades. Zo ook deze quinoasalade.
Ik was enthousiast om weer eens quinoa over mijn tong te laten gaan doordat Sjoerd van de website, www.quinoa-informatie.nl, mij berichtte. Zo werd ik geïnspireerd om een heerlijk recept met quinoa te plaatsen. Sjoerd is dol op dit product en heeft mij weer nieuwe moed gegeven om aan de slag te gaan, en zo was deze salade geboren. De site van Sjoerd bevat veel handige informatie over het product quinoa en er komen steeds meer heerlijke recepten bij! Houd dit dus zeker in de gaten!
Mama en ik aten dit heerlijke maaltje dus vrijdagavond. Naast aardbeitjes en quinoa is deze salade gevuld met gegrilde paprika, rucola, kikkererwten, en sla, munt, koriander, olijfolie, peper en zout. En ja hoor, sla uit de groentetuin van mijn oma, rucola, koriander en munt uit eigen tuin. Volgend jaar paprika? Hieronder deel ik het recept van deze heerlijke frisse salade! Bon apétit!
Quinoasalade met aardbeien
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 gram quinoa
- 1 rode paprika
- 250 gram kikkererwten
- 2 handjes aardbeien
- 1 flinke hand sla
- 1 hand rucola
- 3 takjes verse munt
- 2 takjes verse koriander
- olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op de hoogste stand van de gril. Gril de paprika voor 20 minuten totdat hij mooi geroosterd is. Keer regelmatig, en houd hem goed in de gaten. Want iedere oven is weer anders.
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd deze door de helft. Snijd de paprika in grove stukken.
Pak er een mooie schaal bij en drapeer de sla en rucola hier over de zijkanten heen. Voeg in het midden hier de quinoa, kikkererwten, aardbeien en paprika aan toe. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en een snuf zout en peper naar smaak. Strooi hier wat gescheurde munt en koriander aan toe.
Bon apétit!
Wauw wat lekker ziet dat eruit!
BeantwoordenVerwijderen