Zoeken in deze blog

zondag 1 juni 2014

Garnalenrisotto

Garnalenrisotto, dit heerlijke recept moest ik echt met jullie delen, want dit maak ik zo ongelofelijk vaak! Het is zo makkelijk en zo ongelofelijk lekker! Voor oud en zeker ook voor jong! Mijn gezin is hier dol op! Mijn zussen vragen af en toe zelfs: ’Emma, wil je weer eens een keertje garnalenrisotto maken? Dat is zo lekker!’ Dat zegt toch al genoeg! Dit recept is echt niet moeilijk, risotto maken, met een preitje en wat heerlijke Hollandse garnaaltjes erbij! Met als finishing touch een flinke dot creme fraiche erbij en smikkelen maar! Veel meer is hier ook niet over te zeggen. Alleen maar dat ik het aan iedereen van de hele wereld aanraad, want het is zo lekker!!!! Als je het recept verdubbeld of verdrievoudigd kun je het ook gemakkelijk voor een grote groep maken. Niet al te veel werk. Je hebt wel wat tijd nodig om de risotto gaar te stomen. Maar ja, dat heb je sowieso nodig als je voor een grote groep gaat koken.
Het recept komt trouwens uit de Allerhande. Het kookblad van de Albert Heijn. Uit 2011, nummer 8 om precies te zijn. Toen was ik al aan het koken. Hoe oud was ik toen? Drie jaar geleden, toen was ik 12. En toen al dit recept!
En in al die jaren die zijn gevolgd heb ik deze lekkernij al vaak genoeg op mijn bord gehad! Altijd weer een feestje! En als je het wat sjieker aan wilt pakken, serveer je dit in een mooi klein kommetje met wat heerlijke verse kruiden erover! MMM! Ik kan hier nog uren over doorpraten, maar hier geef ik jullie het recept!

Gar­na­len­ri­sot­to

4 tot 5 personen

Ingrediënten

2 preien, gewassen
2 eetlepels olijfolie
300 gram risottorijst
750 milliliter hete visbouillon, van 1 tablet
225 gram tuinerwten uit de diepvries
125 milliliter creme fraiche
125 gram roze kleine garnalen

Bereidingswijze

1. Snijd de prei in ringetjes, pas op je vingertjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan, een grote pan, en bak de prei even kort. Voeg daarna de rijst toe en bak deze mee totdat de korrels glazig zijn. 

2. Voet een scheutje bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Herhaal dit totdat de rijst net tegen gaarheid aan zit. Voeg daarna de bevroren tuinerwten toe en kook de rijst nog voor ongeveer 5 minuutjes. Blijf wel roeren. 

3. Neem dan de pan van het vuur, en roer de creme fraiche en de garnaaltjes erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en een snufje zout. Niet teveel. Laat deze heerlijke pan nog even staan, van het vuur af. Een kleine vijf minuutjes. Nu heb je tijd om de tafel te dekken.
Verdeel dan de risotto over 4 of 5 diepe borden. En ik wens jullie een smakelijk eten toe!

Bon apetit!

2 opmerkingen:

  1. Hoi Emma,
    Bedankt voor je aardige reactie op mijn blog ziltezee.com. Grappig De Allerhande is voor mij ook belangrijk geweest bij mijn kookontwikkeling (vooral als student). Deze risotto ziet er heerlijk uit. Veel succes met je blog, je hebt een mooie start gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te horen dat jij de allerhande ook als opstappunt hebt gebruikt! Heel erg bedankt Sietske!

      Verwijderen