Zoeken in deze blog

woensdag 18 november 2015

Bananenpannenkoekjes

Je kunt dit geen recept noemen. Het heeft twee ingrediënten, TWEE! 1 banaan en 2 eieren. Het moet niet makkelijker worden. Dit recept is misschien al algemeen bekend, maar voor degenen die het nog niet kennen wilde ik het toch graag delen. Weet je, op die ene dag, niet wat je met die laatste overrijpe banaan op de fruitschaal aanmoet? Met dit recept is je probleem opgelost. Gooi ze samen met twee eieren in een koekenpan en je dag is compleet!

Áltijd wanneer ik bananenpannenkoekjes of überhaupt pannenkoekjes maak, ben ik altijd dit liedje aan het zingen. Banana pancakes van Jack Johnson. De lyrics past precies bij deze tijd van het jaar. 'Can't you see that it's just raining. There ain't no need to go outside.' Die Jack Johnson is een man van mijn hart. Een ander stukje; 'I'll make you banana pancakes. Pretend like it's the weekend now.' Die slaat ook wel bij mij aan.

Deze pannenkoekjes vind ik i-de-aal als lunch, maar bij het ontbijt zouden ze ook niet misstaan.
Ik maakte al eerder zulke kleine schattige pannenkoekjes, namelijk deze american pancakes, die ik ook nog zeer regelmatig maak.
In tegenstelling tot de Amerikaanse pannenkoekjes, zijn deze een stuk verantwoorder. er komt geen bloem, suiker of iets anders onnatuurlijks aan te pas. Ligt er natuurlijk aan welke toppings je kiest, bij mij doen een mix van nootjes het heel erg goed en een snufje kaneel en eventueel een drupje maple syrup. Och, ik denk dat ik deze vanmiddag nog eens als lunch ga maken. Ik kijk er nu al naar uit. Check hieronder het 'recept' van deze easy and healthy pancakes


Bananenpannenkoekjes

Ingrediënten voor zo'n 6 pannenkoekjes
  • 1 (overrijpe) banaan
  • 2 eieren
Bereidingswijze
Verwarm een koekenpan op het vuur. Prak de banaan zeer fijn met een vork. Voeg hier de eieren aan toe en klop dit met de vork of een garde goed door. Doe een scheutje olijfolie in de pan. Bak nu kleine pannenkoekjes in de pan, zo'n een à twee eetlepels per keer. Herhaal dit tot je beslag op is! Serveer met wat nootjes, kaneel of maplesyrup. 

Bon apétit! 

14 opmerkingen:

  1. Dit is zo lekker altijd! Ik doe er vaak ook griekse yoghurt op en wat fruit, lekker fris maakt het dat :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb dit recept ook al meerdere malen gemaakt! Zo apart dat zo weinig ingrediënten toch nog een lekkere pannenkoek vormen! Misschien een fijne tip: een halve cup havermout toevoegen en dit met de rest van de ingrediënten blenden. Geeft een iets stevigere pannenkoek.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh dit is zo lekker met wat kwark en fruit erbij!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jaaa, ideaal dit! Leuk! Zo simpel. Ik heb het al eens voorbij zien komen, maar ben het nog altijd vergeten te maken. Zonde! Dit keer ga ik het hopelijk onthouden :).

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmm, lekker! Ik heb het nog nooit gegeten, maar ik hoor altijd veel positieve verhalen over bananenpannenkoekjes! Het is ook zo makkelijk om te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Aah ik ben dit soort recepten al vaker tegengekomen maar steeds kan ik niet de motivatie vinden om ze ook daadwerkelijk te gaan maken, binnenkort toch maar doen misschien!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er goed uit Emma! Wauwie! Erg leuk bord ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jup, die zijn zo lekker! Moet ze hoognodig weer eens maken. X

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jup, die zijn zo lekker! Moet ze hoognodig weer eens maken. X

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik maak ze regelmatig voor de lunch, zijn erg lekker en het is nog redelijk gezond ook :) Lekker ook idd met walnoten erbij :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jaaa, deze zijn zoooo lekker! Ik maak ze regelmatig :D Ik had dit recept gezien bij Blogilates ^^

    BeantwoordenVerwijderen