Gember in de koekjes, ja, en dat is heerlijk met een vanillesmaakje erbij! Wel gebruik je stemgember, uit een potje voor deze koekjes! Hieronder het recept! En alvast een romantische valentijn toegewenst! Bon apétit!
Vanille-gember-koekjes
Ingrediënten
- 200 gram boter, op kamertemperatuur
- 100 gram witte basterdsuiker
- 300 gram bloem
- mespunt zout
- 1 vanillestokje
- 50 gram stemgember, uitgelekt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Doe de boter in een kom en klop met de mixer een kleine vijf minuten. Voeg in kleine beetje de suiker toe. Mix dit tot een luchtige crème!
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Snijd de stemgember fijn.
Zeef vervolgens de bloem boven de kom met boter en voeg een mespunt zout toe. Kneed dit met je handen of in de keukenmachine tot een samenhangende bal. Voeg dan de vanille en gember toe.
Wikkel dit eventueel in folie en laat dit voor een halfuur rusten in de koelkast, als je haast hebt is het geen ramp als je dit overslaat.
Rol het deeg nu uit tot een blak van ongeveer één centimeter dik. Steek hier vormpjes uit en leg deze op een met bak papier beklede bakplaat, ik had 2 bakplaten nodig. Bak de koekjes in 20 minuutjes lichtbruin en gaar!
Bon apétit!
Super leuk idee Emma ziet er heerlijk uit xxx oma
BeantwoordenVerwijderen