Het recept komt trouwens uit de Allerhande. Het kookblad van de Albert Heijn. Uit 2011, nummer 8 om precies te zijn. Toen was ik al aan het koken. Hoe oud was ik toen? Drie jaar geleden, toen was ik 12. En toen al dit recept!
En in al die jaren die zijn gevolgd heb ik deze lekkernij al vaak genoeg op mijn bord gehad! Altijd weer een feestje! En als je het wat sjieker aan wilt pakken, serveer je dit in een mooi klein kommetje met wat heerlijke verse kruiden erover! MMM! Ik kan hier nog uren over doorpraten, maar hier geef ik jullie het recept!
Garnalenrisotto
4 tot 5 personenIngrediënten
2 preien, gewassen
2 eetlepels olijfolie
300 gram risottorijst
750 milliliter hete visbouillon, van 1 tablet
225 gram tuinerwten uit de diepvries
125 milliliter creme fraiche
125 gram roze kleine garnalen
Bereidingswijze
1. Snijd de prei in ringetjes, pas op je vingertjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan, een grote pan, en bak de prei even kort. Voeg daarna de rijst toe en bak deze mee totdat de korrels glazig zijn.
2. Voet een scheutje bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Herhaal dit totdat de rijst net tegen gaarheid aan zit. Voeg daarna de bevroren tuinerwten toe en kook de rijst nog voor ongeveer 5 minuutjes. Blijf wel roeren.
3. Neem dan de pan van het vuur, en roer de creme fraiche en de garnaaltjes erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en een snufje zout. Niet teveel. Laat deze heerlijke pan nog even staan, van het vuur af. Een kleine vijf minuutjes. Nu heb je tijd om de tafel te dekken.
Verdeel dan de risotto over 4 of 5 diepe borden. En ik wens jullie een smakelijk eten toe!
Bon apetit!
2. Voet een scheutje bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Herhaal dit totdat de rijst net tegen gaarheid aan zit. Voeg daarna de bevroren tuinerwten toe en kook de rijst nog voor ongeveer 5 minuutjes. Blijf wel roeren.
3. Neem dan de pan van het vuur, en roer de creme fraiche en de garnaaltjes erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en een snufje zout. Niet teveel. Laat deze heerlijke pan nog even staan, van het vuur af. Een kleine vijf minuutjes. Nu heb je tijd om de tafel te dekken.
Verdeel dan de risotto over 4 of 5 diepe borden. En ik wens jullie een smakelijk eten toe!
Bon apetit!
Hoi Emma,
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je aardige reactie op mijn blog ziltezee.com. Grappig De Allerhande is voor mij ook belangrijk geweest bij mijn kookontwikkeling (vooral als student). Deze risotto ziet er heerlijk uit. Veel succes met je blog, je hebt een mooie start gemaakt.
Leuk om te horen dat jij de allerhande ook als opstappunt hebt gebruikt! Heel erg bedankt Sietske!
Verwijderen