Het werd weer eens tijd. Op het moment zit ik in Kopenhagen te verkleumen terwijl ik onderzoek aan het doen ben voor mijn thesis. De donkere koude februariavonden roepen om soep. Ik had er zo'n zin in. Van de zomer verbleef ik 10 weken in Frankrijk waarvan anderhalve week op een veganistische kookschool in Normandië. Dat was het paradijs voor mij. Ik deed klusjes, en ondertussen mocht ik alles proeven wat werd gekookt. Zo ook een verrukkelijke tomatensoep. Ik vroeg naar het recept van de meisjes die op de kookschool waren geweest en ze vertelde me dat ze het hadden gemaakt met caramalized white onions, coconot cream en a lot of herbs. Daar kon ik wel wat mee. Zonder meer op te zoeken ging ik naar de winkel om kokosmelk te halen. En het eindresultaat pakte zo lekker uit dat ik het moest delen.
Tijdens het pureren van de soep gebeurde het ergste denkbaar. In het appartement waar ik zit is enkel een blender, geen staafmixer. Prima om soep in te maken, behalve als de bodem loslaat als je de soep in de pan wilt terugschenken en de inhoud van de blender over de hele keuken klotst. Ik heb nog nooit zo'n bende gemaakt in de keuken. Het was hilarisch, vooral omdat er nog genoeg soep te redden viel van het aanrecht kon ik er om lachen, maar het was een drama. O-v-e-r-a-l was tomatensoep. En dan bedoel ik echt overal, alle kastjes, op mijn sokken, broek, ieder hoekje van de keuken bevatte sporen van tomatensoep. Wel weer een leuk verhaal om te vertellen. Hieronder het recept, geniet ervan :)
Romige tomatensoep met kokosmelk
Ingrediënten
- 3 knoflooktenen
- 3 witte uien
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 3 theelepels gedroogde tijm
- 2 theelepels chilivlokken (1 theelepel voor de minder pittige eter)
- olijfolie
- 1 blikje gepelde tomaten
- 5 grote tomaten
- 2 bouillonblokjes
- 1 blikje kokosmelk (houd wat achter voor garnering)
- 1 zoete aardappel
- zout en peper
Geen opmerkingen:
Een reactie posten