Rudolph maakt voor de garnering óók nog chocoladecroutons, van een chocoladecake. Deze heb ik er maar uit gelaten, omdat ik ten eerste geen chocoladecake had en ik vond het niet echt nodig. Het zou voor mijn gevoel niet veel toevoegen aan het geheel. En dat mistte ik uiteindelijk niet echt in het eindresultaat. Natuurlijk kun je het nog toevoegen, vooral doen! Hier het recept, ik hoor graag hoe lekker dit was, met het seizoensfruit, aardbeien!!
Aardbei-mascarponepizza
Ingrediënten
Pizzadeeg
- 500 gram bloem
- 300 milliliter water
- 7 gram gist
- 1 eetlepel suiker
- 15 milliliter olijfolie
- 12 gram zout
Mascarponebeslag
- 1 vanillestokje
- 100 gram suiker
- 325 gram mascarpone
- 2 eieren
- 100 gram bloem
- 500 gram aardbeien
- zwarte peper
Vanille crème fraîche
- 150 gram crème fraîche
- 2 eetlepel poedersuiker
- Een half vanillestokje
Sinaasappelmunt
- 1 bos munt
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel suiker
Extra nodig
- bloem om te bestuiven
- pasticfolie
- bakpapier
- rasp
Pizzadeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin water, gist, suiker en olie. Strooi zout over de bloem. Kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg. Of doe dit in een kom. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie ongeveer 30 minuten rijzen.
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin water, gist, suiker en olie. Strooi zout over de bloem. Kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg. Of doe dit in een kom. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie ongeveer 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het vanillemerg en de suiker door de mascarpone. Roer de eieren er een voor een door en roer als laatste de bloem erdoor.
Rol dan het pizzadeeg uit tot een cirkel met een dikte van ongeveer 1 centimeter. Verdeel de mascarponevulling over het deeg. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien en verdeel ze over de mascarponevulling. Bestrooi met versgemalen zwarte peper. Bak de pizza op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Vanille crème fraîche
Roer de crème fraîche glad met de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en roer het merg door de crème fraîche.
Sinaasappelmunt
Pluk en hak de munt fijn. Rasp de schil van de sinaasappel en meng met de munt en de suiker.
Bestrooi de pizza met de aardbeitjes, wat flinke dotten vanille crème fraîche, en de sinaasappelmunt. MMM, ziet dat er niet heerlijk uit?
Bon apétit!
Wat leuk een zoete pizza! Ziet er echt lekker uit. Dat ga ik zeker ook eens proberen te maken!
BeantwoordenVerwijderenIk hoor graag hoe hij gelukt is!!
VerwijderenHi! I would like to share your recipes on our site. Making your content available to our users would increase the visits to your blog and we would happy to have your nice images and recipes with us :). If you like the idea, please, visit Volrecepten.be. You will find a link with the instructions in the Top Blogs section.
BeantwoordenVerwijderenHope to see you there soon!
Thank you very much! But I’m already on Volrecepten.be.
VerwijderenBut thank you!
Bye,
Emma
Ik heb deze mogen proeven van Emma, ....en hij is lekkerrrrrrr, zalig gewoon !!
BeantwoordenVerwijderenJaaa dat was hij zeker weten!!
BeantwoordenVerwijderen