Het mooie aan pannenkoeken is, vind ik, je maakt er je eigen feestje aan. Ik ben verzot op de combinatie aardbeien en een laagje nutella. Maar ik houd ook net als mijn mama van een kaaspannenkoek met stroop. Ik krijg nu al weer trek als ik hier aan denk.
Ik bak niet in met margarine of roomboter, nee in olijfolie. Gezond, makkelijk, het is al vloeibaar, en lekker!
Mijn geheime recept dat nu al niet meer geheim is omdat het nu online staat, zit 'm in één ingrediënt. Ik heb dit stiekem van mijn vader overgenomen, maar dat hindert niet, toch pap? Ik voeg brinta toe. Waar je pap mee maakt? Ja. Lekker? ONtzettend. Hieronder deel ik het recept! Bon apétit!
Pannenkoeken met brinta
Ingrediënten voor ongeveer 15 pannenkoeken
- 1500 milliliter melk
- 800 gram bloem
- 4 eieren
- 3 eetlepels brinta
- 1 zakje vanillesuiker
- olijfolie
Bereidingswijze
Zet twee koekenpannen op het fornuis en verwarm deze alvast voor. Zet zo'n liter water op het vuur. Pak twee borden en een grote pan. Kookt het water? Doe dit in een pan en doe zet hier de borden op. Is er zo een pannenkoek klaar, leg deze dan tussen de twee borden, gelegen op de pan met kokend water. Zo blijven ze goed klaar, totdat de laatste pannenkoek uit de pan gaat.
Doe de bloem, brinta en vanillesuiker in een kom en voeg hier beetje bij beetje de melk bij. Voeg daarna een voor een de eieren toe en mix dit tot een mooi beslagje. Doe een klein drupje olijfolie in beide pannen. Schep hier met een pollepel een flinke lepel beslag en bak de pannenkoeken aan beiden kanten goudbruin en gaar. Bewaar de pannenkoeken tussen de twee borden. Ga door totdat je al het beslag hebt opgemaakt! Beleg je pannenkoeken met alle zoetigheden die jij lekker vindt, ik ben voorstander van de combinatie nutella met aardbeien. Maar denk bijvoorbeeld ook aan stroop, poedersuiker, bosbessen, basterdsuiker en kaas!
Bon apétit!
Lekker Emma! Mooie combi die slippers en sokken! En de combi nutella en aardbeien ook! Haha! De pannenkoeken lijken me erg lekker!
BeantwoordenVerwijderenWat een grappig idee, brinta door de pannenkoeken!
BeantwoordenVerwijderenKrijgt het een lekkerdere smaak of structuur ofzo ervan?
Leuk recept!
Beiden, de structuur wordt iets korreliger, heeft wat van volkoren weg, en de smaak is daarmee ook te vergelijken! Super lekker!
VerwijderenEen van de ingrediënten van je oma was waarschijnlijk melk vd boer...krijg je heel andere smaak van
VerwijderenVolgens mij kloppen de verhoudingen in je recept niet. Ik heb dit blind gevolgd, maar krijg dan een dik beslag en taaie pannenkoek. De verhouding bloem/melk is normaliter 1:2.
BeantwoordenVerwijderenDat was mij inderdaad ook al opgevallen, zelf gebruik ik normaal gesproken, gewoon het basis recept 250gr bloem 550ml melk (of 450ml melk en 100ml bier) en 2 eieren. maar ik hou dan ook van dunner beslag.
VerwijderenDit lijkt zowaar op wat ik nog van vroeger ken en heet 3indePAN
Was vet nice! Leek op wentelteefjes.
BeantwoordenVerwijderen1 ei extra gedaan en voor 2 personen perongeluk 100ml opv 200ml melk erin gedaan. Als topping appel met kaneel en wat suiker.
De pannenkoeken waren aardig fluffy, 10/10 would recommend!