Vegatarische lasagne
Voor 6-8 portiesIngrediënten:
• 2 grote (rode) uien
• 2 grote wortels
• 2 grote courgettes
• 2 gele ontpitte paprika’s
• 2 rode ontpitte paprika’s
• 1 aubergine
• 2 theelepel fijngehakte rozemarijn
• 1 eetlepel tomatenpuree
• 1 blikje gepelde tomaten
• 9 lasagnevellen
• Peper en zout
• 2 geperste teentjes knoflook
• 4 eetlepels olijfolie
Voor de saus:
• 500 mililiter warme melk
• 60 g boter
• Peper en zout
• 30 gram bloem
• 125 gram geraspte kaas
Welke keukenspullen heb je nodig?
• Snijplank
• Scherp mes
• Braadslee
• Ovenhandschoenen
• Grote sauspan
• Pollepel
• Steelpan
• Garde
• Lasagneschaal (formaat ±25 x 18 cm en 5 cm diep)
• Opscheplepel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden C°. Snijd de uien in schuitjes en hak de wortels, courgettes, aubergine en paprika’s in stukjes met een mes.
2. Meng in de braadslee de groentes met de olijfolie, rozemarijn, knoflook en wat peper en zout. Rooster de groentes 35 minuten (af en toe wat omroeren).
3. Verwarm de gepelde tomaten en de tomatenpuree rustig in de grote pan. Haal de pan van het vuur en roer de tomaten met peper en zout door de groentes.
4. Smelt de boter in de steelpan en voeg de bloem toe. Roer steeds een beetje melk erdoor en roer de saus iedere keer glad. Het is hierbij dus echt belangrijk dat de melk warm is. Doe de helft van de kaas erbij.
5. Verlaag de ovenstand naar 190 graden C°. Schep 1/3 van de groentes op de bodem van de lasagne schaal en dek het af met 3 vellen lasagne. 6. Schep er weer 1/3 van de groentes op en giet de helft van de saus erover. Nu weer 3 lasagnevellen en dan de rest van de groentes.
7. Leg er 3 vellen lasagne op, giet de rest van de saus erover en bedek alles met kaas. Bak de lasagne in de oven tot die goudbruin is en borrelt (35-40 minuten).
Bon apétit!
Hoi Emma,
BeantwoordenVerwijderenIk ga deze vegetarische lasagne echt een keertje maken! Hij lijkt mij heel erg lekker en hij is vegetarisch!
Groetjes,
Flap
Heey Flap,
VerwijderenJa hij is ontzettend lekker! Ik hoor het wel hoe hij gesmaakt heeft ^^
Groetjes,
Emma
het is juist bij een roux heel belangrijk dat de melk koud is! dan heb je tijd genoeg om de klontjes eruit te roeren, geleerd van Rudolph, maar ook uit eigen ervaring, boter smelten, dan bloem erbij, even garen en dan koude melk in delen erbij, geen klontjes!
BeantwoordenVerwijderen