Zoeken in deze blog

Over Emma Julia


Hoi en welkom op mijn blog !
Ik ben Emma Timmerman, 24 jaar en ik heb mijn bachelor culturele antropologie afgerond, nu werk ik full-time in de horeca in Utrecht. 
Ik ben deze blog nu zo'n 11 jaar geleden gestart, toen ik 13 was omdat ik heel graag kook en daarbij foto's van mijn gerechten maak die ik in elkaar flans. Op deze pagina vertel ik iets meer over wie er achter deze blog zit en hoe het allemaal begon ;)
Ik begon vrij vroeg met koken, rond mijn 8e denk ik zo ongeveer. Eerst verzamelde ik recepten uit alle mogelijke tijdschriften in mappen, waar ik mijn eigen foto's bijstopte. Even later begon ik deze gerechten te delen op mijn eigen gemaakte websites. Ik zal een jaar of 9 zijn geweest toen mijn eerste website online gooide.


Deze sites hield ik vaak niet goed bij en na verloop van tijd raakten ze in vergetelheid en maakte ik weer een nieuwe aan.Ik kookte recepten precies volgens de bereidingswijze. Ik maakte veel gerechten uit de Allerhande, maar later ook veel van Jamie Oliver en Rudolph van Veen. Twee grote helden van mij, die me erg inspireren.

Ik maakte bijna nooit iets twee keer, ik wilde toen al altijd nieuwe dingen uitproberen, een eigenschap die ik nog steeds met me meedraag en belangrijk vind om mezelf te blijven uitdagen.

Ik maakte vanaf dat ik het me kan herinneren foto’s van mijn zelfgemaakte gerechtjes. Vaak onscherp en met flits. Maar óveral moest een foto van gemaakt worden.


Sinds mei 2014 blog ik met enige frequentie op dit blog; Emma Julia. En wat haal ik hier veel plezier uit. Waar ik eerst recepten uit de Allerhande of kookboeken klaarmaakte en op de foto zette, bedenk ik nu mijn eigen recepten helemaal zelf, die ik met jullie, mijn lieve trouwe lezers, deel. En ik ben hier nog láng niet klaar mee!

Als ik terugkijk naar mijn eerste blogposts zie ik dat ik veel vooruit ben gegaan. Ik ben meer waarde gaan hechten aan echte goede foto’s en ik merk dat ik hier nog steeds grote stappen mee maak.

Daarnaast ben ik veel kritischer geworden en gooi geen recepten meer online waar ik niet helemaal tevreden over ben. Ook zijn veel recepten van mijn blog verwijderd omdat die niet van mijzelf zijn, sommige veel bekeken recepten die niet van mij zijn heb ik besloten er wel op te laten staan, maar met referentie naar de auteur.


Emma Julia staat voor verrassende en originele recepten. Recepten die staan voor mij; Emma Julia. Ik maak (bijna) nooit een recept twee keer. Ik wil gewoon altijd iets nieuws uitproberen. Een combinatie die niet zo voor de hand liggend is.
Maar wél heel erg lekker.

Ik vind gezond eten ontzettend belangrijk, maar ik deins niet terug voor grote hoeveelheden suiker in recepten. Ik probeer een mooie balans te vinden tussen gezond eten en af en toe ook gewoon lekker genieten van een grote caloriebom. 

Meer over mij
Even wat meer achtergrondinformatie over mij neertikken, want het is wel zo leuk om the girl behind the blog een beetje te kennen.
Ik heb een grote zus van 27 en een klein zusje van 22. 
En een hele lieve papa en mama.Naast koken werk ik nu full-time in de horeca, sinds het afronden van mijn bachelor culturele antropologie, waar ik eigenlijk ook heel veel kook. Ik sta daar in de keuken, achter de bar en in de bediening, ik word overal blij van. Mijn dag kan niet meer stuk nadat ik een praatje heb gemaakt met leuke gasten en ze blij heb gemaakt met wat te drinken of iets lekkers te eten. 

In januari 2023 ging ik op reis naar Portugal en Nepal waar ik me ongelofelijk heb genoten van eten hehe. Nu werk ik weer in de horeca te Utrecht en ga ik de komende herfst een beetje kijken waar ik ga belanden.


1 opmerking: