Ja mensen, ik ben er nog, joepiejajee. Miniscule levensupdate voor dit decceniaoude blog.
Koken doe ik meer dan ooit tevoren, bij een restaurant in Utrecht, en ik kook daarnaast steeds meer thuis in mijn studiootje met keuken die ik met niemand hoef te delen(!). De afgelopen maanden voelde ik een behoefte om te schrijven, delen en recepturen te maken en nu zijn we hier :).
Laatst bakte ik een cake, gebaseerd op het recept van Rudolph van Veen, mijn maat. Toen ik op de middelbare school zat, keek ik tijdens eindeloze vrije weekenden hele marathons van zijn programma Rudolphs' Bakery op 24Kitchen, verder geen reclame hoor. Ik ben gewoon fan.
Zijn recept van citroencake maakte ik vorige maand, en ik voegde daar venkelzaad aan toe voor de gekte. Ik was geïnspireerd geraakt bij een workshop over ayurveda en specerijen, waar ik baksels proefde met komijn en specerijen die ik niet met patisserie associeer, maar ik wel episch lekker vond. Ik werd geprikkeld en zette deze inspiratie om in daden.
Toen pakte mijn citroencake met venkelzaad wel erg lekker uit. Dat vond ik niet alleen zelf, ook mijn familie en vrienden vonden dat, dus ik maakte hem nog eens en nog eens. Hij bleef lekker en toen dacht ik, mmm, het is geen volledig eigen recept, maar ik wil het gewoon delen, dus dat doe ik bij deze. Fkes mooie foto's geschoten in een grasveld met pinksterbloemen, check en klaar. Naast mijn toevoeging van venkelzaad voeg ik ook best wat meer zout toe dan ik normaal doe bij een cake, dat kan je doen, hoeft niet, maar ik vind dat zoutige dat schuurt met het frisse van de citroen en de suiker die deze cake bevat zalig.
Inmiddels heb ik deze cake al minimaal 3 keer voor mijn gezin en vrienden gemaakt, zij mega blij, ik eigenlijk ook. En misschien, jullie binnenkort ook wel ....
Hieronder het recept, een beetje van mezelf en een beetje van Rudolph van Veen. Bon apétit!
Citroencake met venkelzaad en kurkuma
- 250 gram bloem
- 7 gram bakpoeder
- 1 theelepel zout, het liefst grof
- 1 theelepel kurkuma
- 2 eetlepels (of meer hehe), venkelzaad
- 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 250 gram kristalsuiker
- 5 eieren
- 1 citroen, biologisch
Jaaa deze cake was echt super lekker Emma!
BeantwoordenVerwijderenGa hem zelf ook proberen
Dank voor het recept en ik kijk uit naar je andere recepten