Zoeken in deze blog

woensdag 20 augustus 2014

Havermoutkoekjes met chocolade en walnoten

Vandaag bakte ik koekjes samen met mijn vriendinnetje. Havermoutkoekjes, die zijn lekker, och! Samen hebben we wel eens keren gehad dat de koekjes zich hadden verspreid over de hele bakplaat en dat die uiteindelijk in de prullenbak belandden. Zonde. Deze waren beter, lekkerder, mooier, perfecter dan alles wat we hiervoor hadden gemaakt. Echt dit is heerlijk! Zo lekker koop je ze echt niet in de winkel! En het is zo snel gedaan, zo makkelijk!
Je kan eindeloos variëren. Je gebruikt namelijk 175 gram chocolade. Je kan dit helemaal zelf invullen, pure chocolade, witte chocolade, melk chocolade, m&m’s, milkarepen, tony’s chocolonely, doe eens gek! Experimenteer, het wordt toch sowieso lekker! Wij maakten 3 bakplaten gevuld met koekjes. Een bakplaat met het originele beslag zonder chocolade, de tweede met m&m’s en de derde met witte chocolade erdoor heen geroerd. Je bent zelf de baas dus kies chocolade die je lekker vindt, laat het er uit of kies voor iets totaal anders, nootjes, gedroogd fruit noem maar op! Misschien vindt je hiermee wel een SUPER lekker recept uit die nog niemand anders ooit heeft geprobeerd en wordt je super beroemd. Oké, dat is misschien een beetje overdreven, maar probeer dus lekker alles uit! Ga deze verrukkelijke havermoutkoekjes dus maar gauw maken, ze zijn om op te eten! Hieronder het recept! Bon apétit!

Havermoutkoekjes met chocolade en walnoten

Ingrediënten voor ongeveer 36 koekjes

  • 250 gram boter, op kamertemperatuur
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 75 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille-essence
  • 150 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 260 gram havervlokken
  • 125 gram walnoten, ongezouten
  • 175 gram chocolade naar keuze
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix in een kom de boter, basterdsuiker en kristalsuiker tot een glad geheel. Klop hier de eitjes één voor één door, daarna voeg je de vanille-essence toe. 
Voeg de bloem, bakpoeder en het zout toe en roer dit door. Hak de walnoten in grove stukjes, niet te grof. Doe hetzelfde met de chocolade. Meng nu de havervlokken, chocoladestukjes en walnoten door het beslag. Roer dit met een houten lepel goed door. 
Schep met een lepel bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Je hebt misschien wel 3 bakplaten nodig. Druk ze tot platte rondjes en bak deze voor 10 tot 15 minuten in de oven. Blijf in de buurt, ze branden snel aan. Bon apétit!


2 opmerkingen:

  1. ik hbe ze net gebakken maar ze willen maar niet knapperig worden moet ik er ze dan uit halen en heel lang laten drogen graag antwoord Bente

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In de oven blijven ze inderdaad zacht, maar heb je ze voor zo'n 15 minuten gebakken moet je ze er gewoon uithalen. Dan koelen ze af en worden ze vanzelf hard!

      Verwijderen