Zoeken in deze blog

vrijdag 9 mei 2014

Stroopwafeltaart

Waar zal ik eens beginnen? Ik heb dit blog namelijk al een tijdje, maar ik heb vandaag besloten om het nu echt eens te gaan gebruiken! Ik hoop natuurlijk op vele volgers en reacties en leuke mailtjes, maar ik vrees dat ik daar nog even geduld voor moet hebben.
Ik begin met mijn hit op welke.nl, de beroemde en beruchte stroopwafeltaart. Hij is daar al 6,3 duizend keer opgeslagen! Blij dat ik ben! 
Voordat ik deze prachttaart ging maken zag ik hem namelijk erg vaak voorbij komen en ik was er zo ontzettend nieuwsgierig naar geraakt, dat ik hem besloot te maken. Ik ben namelijk verzot op stroopwafels. Een heerlijke zachte, warme joekel van een stroopwafel die je op de markt koopt, daar kan je me ’s nachts altijd voor wakker maken! Een stroopwafeltaart moet ik dan toch ook verrukkelijk vinden? Die viel zeker in de smaak! Ik heb hem van internet geplukt, met een heerlijk resultaat!! Hieronder het recept!


Stroopwafeltaart 


Tijd: een halfuurtje en daarna nog minimaal een uurtje in de koelkast om op te stijven 

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 5 heerlijke stroopwafels
  • 4 eetlepels karamelsaus (gewoon te koop in de supermarkt van het merk: Dr. Oetker)


Voor de vulling


  • 250 ml opgeklopte slagroom
  • 150 gram monchou
  • 1-2 zakjes vanillesuiker
  • 2 zakjes klopfix 


Voor de topping

  • 4 stroopwafels


Materialen

  • Springvorm
  • Bakplaat, bakpapierBereidingswijze
Begin met het maken van de bodem. Verkruimel daarvoor de eerste 5 stroopwafels. Je kan dit doen met een keukenmachine of je kan het ook doen door met een deegroller erop te slaan. Als je dit teveel tijd kost, kun je natuurlijk ook kiezen voor kant en klare stroopwafelkruimels. Deze roven minder tijd, en zijn ook nog minder plakkerig! 

Als je de stroopwafels hebt verkruimelt doe je deze in een kom en dan voeg je de karamelsaus toe. Roer dit goed door elkaar en doe dit in de springvorm. Het is het handigst als je wat bakpapier in de springvorm legt omdat de koekkruimels anders aan de bodem kunnen gaan plakken. Druk de koekkruimels aan met een vork of de bolle kant van een lepel. Zet dit tot gebruik in de koelkast om even aan te sterken.

Daarna kan je beginnen met het mengen van de slagroom en de monchou. Je kan ook verse slagroom gebruiken in plaats van opgeklopte slagroom. Maar zelfgemaakt is natuurlijk lekkerder! Dan klop je de slagroom op met 2 zakjes klopfix. Als je de monchou met de slagroom hebt vermengd voeg je ook de vanillesuiker toe. 

Schep het monchou-slagroom mengsel over de stroopwafelbodem en strijk het geheel mooi glad met een palletmes of de bolle kant van een lepel. Verkruimel daarna de 4 stroopwafels voor de topping. Als je deze hebt verkruimelt, strooi je deze over de taart. Eventueel kan je er nog wat karamelsaus en chocoladerasp overheen strooien. Voor een nog mooier resultaat! Be creative! De taart gaat nu voor minimaal 1 uur de koelkast in! Dan is het smikkelen en smullen geblazen!

Bon appétit! 2 opmerkingen: