Zoeken in deze blog

woensdag 23 december 2015

Hotspot: Winkel 43

Wanneer je op maandag in Amsterdam vertoeft, moet je even langs de Noordermarkt. Daar bieden de meest karakteristieke verkopers hun waren aan. Kraampjes met enkel kersttruien, unieke sieraden, bonte leggins, antiek en ga zo maar door. Druk, maar zeker de moeite waard.


Nadat je al. die. kraampjes. hebt afgelopen is het wel zo lekker om eventjes te kunnen zitten met iets warms om je handen omheen te kunnen vouwen en misschien wel iets bij te eten.
Een flinke punt appeltaart namelijk. Een heule flinke. Die haal je bij Winkel 43, op de hoek van de Noordermarkt.


Nu ga ik heel eerlijk zijn. Dit stuk appeltaart is een van de beste die ik ooit heb gegeten. Misschien wel de beste. Zachte grote stukken appel, rozijnen en een heerlijke krokante korst. Dat is hoe het hoort.
Persoonlijk raad ik aan geen slagroom hierbij te nemen, of je moet hier enorm van houden. Maar je proeft de appeltaart anders niet meer. Zonde toch?


Lyrisch over een stukje appeltaart? Ja, en ik ben niet de enige. Wil je een stukje appeltaart eten daar, sluit dan maar achteraan buiten in de rij. Want je zult niet de enige zijn die trek heeft in een bakje koffie en een gebakje daarbij. Volgens mij zegt die rij al genoeg. Die appeltaarten zijn in Amsterdam en omgeving dus wel bekend.


De appeltaarten worden dan ook aan de lopende hand gebakken. Wij waren al even aan het rekenen hoeveel taarten er per dag dan wel gebakken zouden moeten worden. Wij schatten dit op vele honderden. Lijkt me een hele chaos in de keuken...


Wij wisten buiten aan een van de tafels een plekje te bemachtigen en keken naar de voorbijgangers en warmden weer langzaam op.
Maar je kunt je stukje appeltaart ook nét zo makkelijk meenemen, in een verpakking zodat je 'm thuis in alle rust kan opeten en er alleen of met iemand anders kan van genieten.


Benieuwd? Ga er dan zeker langs wanneer je in Amsterdam bent! Je zult versteld staan van deze heerlijke ambachtelijke appeltaart! En de geweldige sfeer die hier om heen hangt!

Winkel 43
Noordermarkt 43
1015 NA 
Amsterdam

Zijn jullie hier al eens geweest of hebben jullie wel eens van Winkel 43 gehoord?

6 opmerkingen: