Risotto is een ideaal eenpansgerecht en omdat ik nog een beetje in de kampeersferen leef is dit ideaal om af te kicken. De ingrediëntenlijst hield ik simpel, wortels, aardappel en een uitje. Maar simpel is vaak wel het lekkerst. Een beetje pecorino mag hierbij niet ontbreken. Het resultaat, risotto om je bestek bij op te eten. Hieronder deel ik met jullie het recept! Bon apétit!
Risotto met wortel
Ingrediënten voor 2 personen
- 125 gram risottorijst
- 1 rode ui
- 1 aardappel
- 5 winterpeentjes
- 700 milliliter water
- 1 groentebouillon
- 50 gram pecorino
Bereidingswijze
Verwarm wat olijfolie in een hapjespan. Snipper de ui en fruit deze aan. Snijd de aardappel in blokjes en voeg deze toe aan de uien. Snijd de wortel in stukjes en doe deze ook in de pan. Voeg de rijst toe en laat deze glazig worden. Voeg nu beetje de groentebouillon toe. Voeg steeds weer een nieuwe scheut toe als het vorige is opgenomen. Blijf goed roeren. Herhaal dit tot de bouillon op is. Rasp de pecorino en voeg dit als laatst toe. Serveer direct.
Bon apétit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten