Maar deze salade is super snel gemaakt en is bovendien heel goed geschikt om in een trommeltje mee te nemen naar je werk of school. Ideaal! Ik liet mijn videoskills weer even de vrij loop en rommelde wat aan, er is een hele leuke video uit gerold! Ik zou het leuk vinden om te lezen hoe jullie dat vinden, als ik wat vaker video’s zou maken van mijn kook en bakkunsten! Klik hier om je op mijn Youtubekanaal te abonneren!
Deze couscoussalade maakte ik overigens met heerlijke gedroogde vruchten, waar ik dol op ben! Ik voegde deze al eerder toe in deze rode kool en tulband! Erg lekker, aan te raden zeg! Hieronder het recept! Bon apétit!
Couscoussalade
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 gram couscous
- 150 milliliter water
- 75 gram kikkererwten, uitgelekt
- 1/2 paprika
- snufje (gerookt) paprikapoeder
- 2 zongedroogde tomaatjes
- gedroogde vruchten
- zwarte olijven
- handje rozijnen
Bereidingswijze
Giet het kokende water op de couscous en laat dit voor 5 minuten staan, roer af en toe door met een vork. Zo ontstaan er geen klonten.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in stukjes. Verwarm ondertussen in een koekenpan een scheutje olijfolie. Bak de paprika’s kort in de pan.
Snijd de zongedroogde tomaten, gedroogde vruchten en olijven in (kleine) stukjes. Laat de rozijnen in water even wellen.
Voeg nadat de couscous 5 minuten heeft gestaan de zongedroogde tomaten, gedroogde vruchten, olijven, kikkererwten, paprika en rozijnen toe. En dan is je couscoussalade ready to go!
Bon apétit!
Erg leuk gemaakt en leuk om naar te kijken!
BeantwoordenVerwijderen(de zon zorgt er wel voor dat je niet alles goed ziet)
Maak maar meer van dit soort filmpjes :)