Zoeken in deze blog

dinsdag 7 februari 2017

Wortelsoep met pastinaak

Met dit druilerige weer ben je toch snel gekluisterd aan de bank. En als er iets is dat me dan even een oppeppertje geeft is het een warme goedgevulde soep. Totaal ongepland, zoals recepten bij mij meestal ontstaan, gooide ik wat lekkere ingrediënten bij elkaar. En het soepje dat hieruit vloeide was onwijs lekker. Een echt winters soepje, want nu kan het nog even toch?
Ik gooide hier onder andere winterpeen, pastinaak en knolraap als hoofdingrediënt in. Want, ja dat hadden we nog in huis, zo simpel kan het soms zijn. Ik bracht m'n experimentele soepje op smaak met wat kurkuma, oftewel geelwortel. Kurkuma is vaak de basis voor menig curry's en heeft kei goeie invloed op je gezondheid. En aangezien ik loop te sniffen en te hoesten kan ik dat best gebruiken. Deze positieve effecten is een hele lijst en aangezien ik helemaal geen deskundige ben op het gebied van medicijnen en dergelijken bespaar ik jullie de details :). Enfin, hieronder het recept voor deze heerlijke soep! Bon apétit!


Wortelsoep met kurkuma

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pastinaak
  • 2 winterpenen
  • 1/4 knolraap
  • 1 centimeter gember
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel 5 spices
  • 1400 milliliter bouillon van 2 blokjes
  • zout en peper
  • 1 eetlepel pindakaas
  • zonnebloempitjes voor serveren
Bereidingswijze
Verwarm een scheut olijfolie in een grote soeppan. Was de prei goed. Snijd de ui en prei in ringetjes en bak die kort aan. Versnipper de knoflook en voeg deze toe. Roer dit regelmatig door.
Schil de pastinaak, knolraap en winterpenen. Snijd deze daarna in blokjes. Voeg deze toe. Blijf doorroeren. Voeg wanneer de groentes teveel aan de bodem beginnen te plakken nog wat olijfolie toe. Schil de gember en snijd dit fijn. Voeg dit samen met de kurkuma, 5 spices en een snuf zout en peper toe. Roer dit goed door. Voeg hierna de bouillon toe. Doe de deksel op de pan en laat dit koken. Laat het voor 20 minuten op een laag pitje koken. Zet het vuur uit en haal de pan van het vuur. Pureer de soep tot een homogeen geheel. Voeg dan de pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen.
Serveer eventueel met pijnboompitten.

Bon apétit!


2 opmerkingen:

  1. Oeh dit lijkt me super lekker! Ik hou echt enorm van pastinaak namelijk. En wortel moet ik van mezelf leren eten haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zaterdag heb ik dit gerecht gemaakt. Was smullen geblazen :-)

    BeantwoordenVerwijderen