Zoeken in deze blog

zaterdag 26 maart 2016

DIY: Ei in een broodje

Morgen is het Pasen. Gisteren kwam daarom al deze heerlijke eiersalade online, en vandaag deel ik een kei-makkelijk receptje voor jullie om de Paasdagen heerlijk mee af te trappen. Als ontbijtje, maar het kan eigenlijk ook heel goed als een eenvoudige lunch, bedenk ik me nu.

Een eitje, gebakken in............ ja dames en heren, ín een broodje. Hoe dat dan? Ik maak er simpelweg een gat in, door middel van een koeksteker. As easy as that.
Dit staat ten eerste onwijs schattig. Ik maak namelijk gebruik van een hartjeskoeksteker, maar natúúrlijk kan je ook iedere andere vorm gebruiken, een bloemetjesvorm is natuurlijk ook onwijs toepasselijk. Want ook al gedraagt het weer zich er niet naar, het ís lente.
Daarnaast is het onwijs lekker. Bijkomend pluspunt is dat het helemaal niet veel werk én tijd vergt terwijl je een onwijs tof resultaat krijgt. En lekker.
Maak je familie dus extra blij dit paasweekend en verras ze met dit heerlijke broodje op bed! Dat is nog eens goed, en heel blij wakker worden dacht ik. Ik heb mijn stappen even opgenomen en in een videootje gezet, mochten jullie benieuwd zijn! Abonneer je hier op m'n Youtube kanaal! Nog een laatste dingetje, je kunt nog tot en met maandag meedoen aan deze winactie! Hieronder dus het recept! Bon apétit!DIY: Ei in een broodje

Ingrediënten voor 2 broodjes
  • 2 eieren
  • 2 sneetjes brood
  • olijfolie
  • peper en zout
  • tijm
  • 1 hartjeskoekjessteker. 
Bereidingswijze
Rooster de broodjes in de broodrooster. Zet een grote pan op het vuur en verwarm deze op laag vuur voor. Steek gaten in de broodjes met de koeksteker. Schenk een beetje olijfolie in de pan en doe hier de broodjes in. Breek de eieren en bak deze in de gaten van de broodjes als een spiegeleitje. Houd je niet van spiegelei, kluts dan de eieren van tevoren en schenk het eimengsel in de gaten van de broodjes. Doe hier wat zout, peper en tijm overheen. Bak de eieren totdat ze mooi gestold zijn. En dan kun je ze opdienen!

Bon apétit!

5 opmerkingen: