Zoeken in deze blog

maandag 1 juni 2015

Tosti met sla

Ik ben verzot op tosti´s, en wie niet? Die heerlijke gesmolten kaas die over mijn tong huppelt en het heerlijke knapperige broodje. Ik kom vaak niet verder dan kaas en brood. Letterlijk. Heel af en toe ham of een ander vleeswaar maar that´s it. Ohja een tomaatje af en toe. Ik vind dat ik hiermee wel wat creatiever in mag worden. Met ingang van vandaag. Want ik maakte een uitstekende tosti. Met kaas, want anders mag een tosti niet tot tosti gerekend worden. Ja ik ben zeer streng. Wit brood is natuurlijk heerlijk, maar bruin brood is veel gezonder en naar mijn mening wat smaak betreft vele malen beter dan wit brood. Ik ga vandaag voor een pistoletje, maar een bruine snee oud brood doet het ook altijd goed! Ik beleg mijn tosti vandaag met sla, wat ik een aantal jaren terug opgepikt heb bij een vriendinnetje thuis, dat vond ik toen zo apart maar zo lekker! Heb je ook nog het idee dat je gezond bezig bent, ;). Ik maak het af met roomkaas en zongedroogde tomaatjes, ingrediënten die je wat mij betreft altijd wel in de koelkast hebt staan! Hieronder het recept! Bon apétit!

Tosti met sla

Voor 1 persoon
  • 1 bruine pistolet 
  • kruiden roomkaas
  • jong belegen kaas
  • zongedroogde tomaten
  • ijsbergsla
Bereidingswijze
Snijd je pistoletje open en besmeer deze met de kruiden roomkaas. Beleg deze met de kaas, ijsbergsla en zongedroogde tomaten. Doe deze voor 5 minuten in de tosti-ijzer en serveer eventueel met je favoriete sausje!

Bon apétit!


3 opmerkingen:

  1. Lekker recept! Die sla moet ik snel ook 'ns proberen! Mooi foto's Emma, gebruik je die camera die we ook voor het filmen hadden gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik zou het zeker uitproberen! Nee, ik gebruik mijn digitale camera!

      Verwijderen
  2. Ik ga ook met ui tomaat sla en jonge komijnenkaas proberen klinkt lekker heb ik nog nooit gegeten. En dan heb je zeker een gezonde tosti

    BeantwoordenVerwijderen