Zoeken in deze blog

woensdag 1 juni 2016

Courgetta met bieslookpesto

Misschien kijken jullie gek op wanneer jullie de titel van dit recept lezen. Waarschijnlijk.
Want courgetta is naar mijn mening nog geen Nederlands geaccepteerd woord dat terug te vinden is, in de Van Dale. Helemaal uit mijn eigen duim gezogen.
Maar heel simpel; namelijk pasta + courgette = courgetta. Juist ja, courgette dient voor pasta in deze verrukkelijke salade. Het is ten eerste ongelofelijk lekker, om pasta door courgette te vervangen. Daarnaast krijg je gelijk meer groenten binnen én het is een stuk sneller dan het koken van pasta. Je wokt courgette namelijk heel kort even in de wokpan, gelijk aan zo'n 2 tot 3 minuten. Garnituurtjes opsnijden en je bent helemaal klaar.
Ik wilde vandaag nog wel even de handen uit de mouwen steken, aangezien ik snakte naar verse huisgemaakte pesto. Je gebruikt voor traditionele pesto vrijwel altijd basilicum, maar ik heb al eerder laten zien dat je veel meer kanten op kunt. Naast pesto van basilicum en spinazie maakte ik vandaag een nog niet eerder vertoonde bieslookpesto, enkel en alleen omdat wij een overdosis van bieslook in de tuin hebben. En deze bleek zich uitstekend te lenen, voor het maken van pesto, een succesvol experiment. Ik was dan ook razend benieuwd naar de smaak, en die was goed, heel. erg. goed.
Courgette + bieslook + zalm + avocado is dan ook echt een geweldige combinatie op je bord. Lunch of diner, you decide, hieronder het recept! Bon apétit!

Courgetta met bieslookpesto

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 courgette
  • 20 gram bieslook
  • 10 gram pijnboompitten
  • 50 milliliter olijfolie + extra
  • 25 gram Grana Padana (lijkt op Parmezaanse kaas)
  • zout en peper
  • 1/2 avocado
  • stukje gerookte zalm
Bereidingswijze
Doe de bieslook, pijnboompitten, olijfolie en Grana Padana in de keukenmachine en maal dit fijn. Snijd de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in dunne lange stroken. Verwarm wat olijfolie in een wokpan en wok de courgetteplakken in 2 - 3 minuten gaar. Breng op smaak met wat zout en peper. Snijd de avocado in dunne plakken en snijd de zalm ook fijner. Dien de courgette op, roer hier de pesto door en verdeel met de avocado en zalm.

Bon apétit !

1 opmerking: