Zoeken in deze blog

vrijdag 8 januari 2016

'Smashed' avocado

Wat een ontzettend petweer. Geen ijsvrij als in het koude noorden, maar tussen de buien door in een noodvaart naar huis fietsen. Het is potverdorie geen herfst. Het is al januari, desondanks gedraagt het weer zich, in mijn provincie, zich daar niet naar.
Ik kwam gisteren dan ook als een verzopen katje thuis met een ontzettende knorrende maag. Ergens rond lunchtijd. Waar heb je dan meer zin in dan een broodje 'smashed' avocado? Een broodje rijk belegd met wel hele lekkere en bovendien gezonde ingrediënten. Avocado, een lekker roereitje en tomaatjes. Om in het nieuwe jaar wel even fris en fruitig, en zo dus gezond te beginnen. Na al die oliebollen, poehpoeh.
Vergt deze lunch veel tijd? Nee dit heb je in een handomdraai af. En het is zo ongelofelijk lekker. Vandaag wordt de avocado even op een voetstuk gezet. Want mijn groene vriend zit boordevol verschillende voedingsstoffen. Héél veel vitamientjes en mineralen. De avocado is goed voor je huidje en het kan ook de gezondheid van je ogen bevorderen. Maar de belangrijkste reden is toch wel dat dit lekkere ding gewoonweg verrukkelijk is. Ik lepel 'm soms gewoon zo uit, enkel een beetje peper en zout erover. Een heerlijk gezond tussendoortje en echt, er piest gewoon even een engeltje over tong. Ogen dicht en genieten. Genoeg geteutel, hieronder staat voor jullie het recept! Bon apétit!


'Smashed' avocado

Voor 1 portie
  • 2 boterhammen
  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 3 cherrytomaatjes
  • zout en peper
  • oregano
  • tijm
  • olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm een kleine koekenpan op laag vuur. Klop de eieren in een kommetje los en voeg hier wat zout, peper, oregano en tijm aan toe. Doe een scheut olijfolie in de koekenpan en bak hier de eitjes in. Maak een roereitje door het voortdurend los te kloppen.
Was de tomaten en snijd deze in plakjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en prak het vruchtvlees. Leg twee broodjes klaar. Verdeel hier het roerei over, dan de avocado en de tomaten. Strooi hier nog een beetje peper en zout over en that's it!

Bon apétit! 


15 opmerkingen:

  1. Wat ziet dat er heerlijk uit! Yum :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw Emma, ziet er heerlijk uit! Mooie foto's ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooh, heerlijk! Dit eet ik vaak, maar dan zonder ei. Ik ga het eens met ei proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Love this! Mijn aller eerste blogpost ging hierover. Echt een van mijn favorieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Echt zo'n herkenbaar tekstje ;P En avocado is echt dé oplossing, megalekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. YUMMMM ik denk dat ik serieud elke dag wel Avocado kan eten, jammie

    BeantwoordenVerwijderen