In de bus kregen een paar meiden om drie uur in de nacht trek, de meiden stolen mijn plastic tasje met boterkoek om er niets van over te laten, late night snack. Ik lag te slapen op de schoot van mijn vriendin. Je hoort het al, het was echt geweldig! Ik heb een paar mooie foto’s van de reis toegevoegd! Maar hier nu het recept van die onweerstaanbare boterkoek! Bon apétit!
Boterkoek
Voor ongeveer 20 stukken
Ingrediënten
- 240 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram boter
- 200 gram witte basterdsuiker
- 1 ei
- een snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Kluts het ei. Kneed de boter met de suiker, zelfrijzend bakmeel, de helft van het ei en de zout door elkaar tot een smeuïge bal. Smeer een bakvorm goed in met boter, eventueel een bakpapiertje en verdeel het deeg hier gelijkmatig over. Gebruik je handen of de bolle kant van een lepel. Smeer het deeg met behulp van een kwastje in met de rest van het ei. Maak met een vork een patroontje in de koek, dit is niet noodzakelijk. Bak de boterkoek in een klein halfuurtje goudbruin en gaar.
Bon apétit!
De Lorelei |
De wisseling van de wacht |
Zojuist gemaakt met bovengenoemde hoeveelheden op een bakplaat voor een normaal formaat oven. Hij is echter vrij dun, de volgende keer gebruik ik de dubbele hoeveelheden zodat de koek iets meer boterkoek dikte krijgt ipv zandkoek dikte. De smaak is prima
BeantwoordenVerwijderen